CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, şimdiye kadar cumhurbaşkanının kullanımındaki “yazlık saray”ın maliyeti ve uçakların sayıları hakkındaki birçok soru sormasına rağmen yanıt alamadığını belirterek, “Cumhurbaşkanı Yardımcısı’na soruyorum, ‘Bizim bilgimiz yok, Ulaştırma Bakanı’na sorun’ diyor. Ulaştırma Bakanı’na soruyorum, ‘Konu hakkında bilgimiz yok’ diyor. Peki o zaman, bu konuda kimin bilgisi var?” diye konuştu.

Daha önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın, “Kaç uçağınız var?” sorusunu, Tarım ve Orman Bakanlığı’na yönlendirdiğini hatırlatan Alban, “Devlet tam bir ciddiyetsizlik içinde yönetiliyor. Cumhurbaşkanı’na ait uçakları ve yazlık sarayı sordum yanıt alamadım. Ben de bütün bakanlıklara ‘konu hakkında elinizde bilgi ve belge’ var mı diye tüm bakanlıklara sordum. Kapı kapı uçak arıyoruz” dedi.
CHP’li Alban, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başta olmak üzere, kabinede bulunan tüm bakanlara şu soruları yöneltti:
1 Bakanlığınız merkez ve taşra teşkilatı ile bakanlığınıza bağlı ilgili, ilişkili kurum ve kuruluşlarda Muğla ili Marmaris ilçesinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Yazlık Konutu ile ilgili olarak herhangi bir resmi bilgi ve belge mevcut mudur?
2 Cumhurbaşkanlığı makamınca kullanılan uçakların sayıları ve modelleri hakkında, bakanlığınız merkez ve taşra teşkilatı ile bakanlığınıza bağlı, ilgili, ilişkili kurum ve kuruluşlarda herhangi bir resmi bilgi ve belge mevcut mudur?
3 Var ise, bunların içerikleri nedir?
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/chpkapikapicumhurbaskanligiucaklariniariyor1798189
İndirimli corona virüsü kuyruğu!78 izlenme
Cnn Türk spikerinden skandal hata ! Yangına 1 helikopterle yapılan müdahaleyi 'Yüzlerce helikopter' diye duyurdu !116 izlenme
AFAD’dan son dakika açıklaması: 50 bina acil olarak yıkılacak149 izlenme
Bakanlığın verileri kara tabloyu gözler önüne serdi: 440 bin çocuk doğum yaptı!43 izlenme
Boğaziçi'nin kayyım rektörü, öğrencilere 'kahve ikram ettiği için' profesöre soruşturma açtı24 izlenme
Yüzlerce kişiye mezar olmuştu, Rönesans Rezidans'ın arkaya devrilme nedeni belli oldu64 izlenme
Tüm Türkiye’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları212 izlenme
İslamcıların vahşilik yarışı!204 izlenme