CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Ucu TCMB Banknot Matbaası'na uzanabilcek bir hortum operasyonunu başlatmaya hazırlanıyorlar" ifadelerini kullandı.
Enflasyon rakamlarını değerlendiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Kendi alacağına böyle bir zam yapan devlet, emekçinin asgari ücretine ne kadar zam yapacak. Bekleyecek göreceğiz" ifadelerinde bulundu.
TBMM'ye asgari ücreti 2 bin 200 liraya çıkaracak kanun teklifini sunduklarını belirten Öztrak, teklifte asgari ücretten vergi alınmamasına ilişkin düzenlemenin de olduğunu belirtti.
"Yeni bir hortum operasyonuna hazırlanıyorlar" diyen Öztrak, sözlerine şöyle devam etti:
"Ucu TCMB Banknot Matbaası'na uzanabilcek bir hortum operasyonunu başlatmaya hazırlanıyorlar. Üç kamu bankası ve bir özel banka, ellerinde konut kredilerinden oluşan havuzu teminat göstererek ipoteğe dayalı kağıtlar ihraç edeceklermiş. Bankaların çıkardığı bu kağıtlar kalkınma ve yatırım bankası tarafından ihraç edilecek varlığa dayalı menkul kıymetlerle değiş tokuş edilecek böylece sorunlu krediler devlet eliyle sıfır riskli kamu kağıdı haline gelecekmiş. Düşük faiz nedeniyle ortaya çıkan zararlar bu yöntemle kapatılacakmış."
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/yenibirhortumoperasyonunahazirlaniyorlar215514h.htm
Jandarma, Narin'i köye gelen definecilerle birlikte definecilerin getirdiği çubuklarla aramış28 izlenme
İşte Türkiye'nin konuştuğu Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı28 izlenme
Mansur Yavaş'tan Ankara'ya 13 yıl sonra müjde!77 izlenme
Halkbank iddianamesinde 'gizli görüşmeler' iddiası! "Parayı ver dosya kapansın"197 izlenme
Müzisyenler Taksim’deki terör saldırısından önlerinden geçen çöp kamyonu sayesinde kurtulmuş!78 izlenme
Memleket Partili avukat AKP ile işbirliğini açığa vurdu, Millet İttifakı'na küfür etti!35 izlenme
‘Ahmak Davası’nda ceza onandı’ iddiasına İmamoğlu’nun avukatından tepki26 izlenme
AB’den Türkiye’ye bir vize engeli daha50 izlenme