Kayyım atanan Esenyurt Belediyesi'nde bu sabah CHP'li Meclis Üyeleri belediyeye alınmadı. Belediye Başkan yardımcıları Oktay Kılıç, Osman Yalçın, Murat Düzgün'e görevlerinin sonlandığına dair yazı atanan kayyım tarafından tebliğ edildi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve beraberindeki heyet Belediye önünden CHP Esenyurt İlçe Binasına yürüdü. İlçe binasına gelen CHP'liler polis ablukasıyla karşılaştı. Çelik ve beraberindeki heyet polisle yaşanan arbedenin ardından içeri girerken partililer binaya alınmadı.
Bugün ise Esenyurt Belediyesi'nin bulunduğu meydan ve halkın kullandığı parkın abluka altına alındığı, belediyeye ise girişlerin yaptırılmadığı gözlemlendi.
AKP'LİLERE İZİN VAR CHP'LİLERE YOK
CHP Meclis Üyeleri Esenyurt Belediyesi'ne girişleri engellemeye devam ederken polisin AKP'li meclis üyelerine izin verdiği söylendi. Söz konusu açıklamayı CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik Esenyurt Meydanı'ndaki polis ablukasından yaptı
MECLİS ÜYELERİ KİMLİK KARTLARINI GÖSTERDİ
Esenyurt Belediyesi'ne alınmayan CHP'li Meclis Üyeleri kimlik kartlarını göstererek protesto etti. Tüm CHP'li üyeler kimlik kartlarını havaya kaldırdı.
NE OLMUŞTU?
Yerel seçimlerde CHP'nin her iki kişiden birinin oyunu alarak kazandığı Esenyurt Belediyesi'nin seçilmiş Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer şafak operasyonuyla evinden gözaltına alınmıştı. Özer'in evine yapılan baskınla eş zamanlı olarak Esenyurt Belediyesi'ne de operasyon düzenlenmişti. Özer, Vatan Caddesinde bulunan Terörle Mücadele Şubesinde 12 saat sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edilmişti. Adliyeye sevk edilen Özer çıkartıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Özer'in adliyedeki sorgusu devam ederken iktidar medyası Esenyurt Belediyesi'ne kayyım atandığını servis etmişlerdi. Bu haber kısa süre içinde yalanlansa da ertesi gün sabah saatlerinde İstanbul Valiliği Esenyurt Belediyesi'ne kayyım atandığını açıklamıştı. Özer'in yerine İstanbul Vali Yardımcısı Can Aksoy kayyım olarak atandı. Aksoy'un ilk icraatı belediye binasında bulunan Ahmet Özer fotoğraflarının ve ilçe genelinde bulunan billboardların kaldırtmak olmuştu.
Tele1
Askıda ekmeğin de kuyruğunu gördük!
Türkler akın akın bu ülkeye gidiyor: İlticada Afganları geçtik
Devlet Bahçeli’ye emniyet şoku! 17-25 Aralık mesajının arkasında bu mu var?
TSK’dan açıklama: Hakkari ve Afrin’de 2 askerimiz şehit, 1 yaralı
TÜGVA tarafından hedef gösterilen akademisyene Eğitim-Sen'den destek
Cumhur İttifakı'nın başından kaynar sular döktüren anket! Dibi gördüler
Bakanlık otoparka el koydu... Saatler içinde rekor zam yaptı
Kaçak kazıda yakalanan sahte mehdi ve müritlerine kelepçe!
Yargıtay, bayramda dönüş bileti bulamayınca işten atılan çalışanın mağdur edildiğine karar verdi
İmamoğlu savaş uçakları için Almanya'ya seslendi: "Türkiye Erdoğan'dan ibaret değildir"
Saldırıya uğrayan Sabahattin Önkibar: "İBB ile El-Nusra'nın bağı var", "İstanbul seçimleri için Barzani'den yardım istendi"
Binali Yıldırım'ın ekibinden sızdı: Bu bizi yıktı, İmamoğlu’nun başkanlığı hayırlı olsun
Karamollaoğlu'ndan AKP'ye flaş sözler: Bu millet sizi aşağı indirecek!
Ekrem İmamoğlu gözaltına alındı!