İstanbul Kağıthane Belediyesi ekipleri, yıkım için sabah saatlerinde TOMA destekli polisler eşliğinde Çağlayan Mahallesi’nde bulunan Sadabad Öğrenci Yurdu’na geldi. Yurt binası içinde toplananlar, tekbir getirerek yıkımı engellemeye çalıştı. Polis ekipleri, direnen kalabalığa biber gazıyla müdahalede bulundu.
Vatandaşların bölgeden uzaklaştırılmasının ardından 5 katlı yurt binasının iş makinesiyle yıkımına başlandı. Ekiplerin yıkım çalışmaları sürüyor.
BELEDiYE AÇIKLAMA YAPTI
Kağıthane Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Çağlayan Mahallesi’ndeki Sadabad Öğrenci Yurdu ve Lojman binasının risk tespiti için Kağıthane Kaymakamlığının talebi üzerine 31 Ocak 2017’de saha çalışmasının yapıldığı bildirildi. Açıklamada, yapının betonarme kısımlarından alınan numunelerden hazırlanan risk tespit raporuna göre, yurt ve lojman binasının “depreme karşı statik yönden tehlikeli, can ve mal güvenliği açısından riskli” olduğunun belirlendiği kaydedildi.
Söz konusu alanda kalan kişilerin, 2017 yılında bu rapora yaptığı itirazın da Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca reddedildiği belirtilen açıklamada, “Bugün yıkımı gerçekleştirilen yurt ve lojman binasının bulunduğu alan, 1979 yılında hazine arazisi üzerine kaçak olarak ruhsatsız ve izinsiz olarak yapılmıştır. Arazinin mülkiyet sahibi Hazine’dir” denildi.
DERNEKTEN AÇIKLAMA GELDi: BİLDİRİM YAPILMADI
Sadabat Eğitime Hizmet ve Kültür Derneği’nden yapılan açıklamada ise yıkım kararı için bildirimde bulunulmadığı ileri sürüldü. Açıklamada “Buna gerekçe olarak da binanın eski ve yıpranmışlığı ifade edilmektedir. Halbuki belediye tarafından kabul edilen sertifikalı kuruluşlarca verilen raporlara göre binamız sağlamdır. Bu rapor dikkate alınmayıp her türlü hukuk ve usulün dışına çıkılarak 59 öğrenci ve personelimizin alelacele tahliyesi ve binanın yıkılması tamamen hukuk tanımazlıktır.” ifadelerine yer verildi.
SÜLEYMANCILAR CEMAATİNE YAKIN BİR DERNEK
Sadabat Eğitime Hizmet ve Kültür Derneği, kamuoyunda ‘Süleymancılar’ olarak bilinen dini grubuna yakınlığıyla biliniyor.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/cemaatyurduyikimindagerginlik5422354/
İktidara göre üç ay önce 'ekonomi uçuyordu!' Vatandaşın borcu 800 milyar TL'yi aştı!53 izlenme
Valiliğin Atatürk için okuttuğu mevlitte kışkırtma girişimi: Atatürk karşıtı bildiri okuyan tarikata vatandaşlardan tokat gibi yanıt!24 izlenme
Ümit Özdağ'dan Sedat Peker hamlesi: Yanına gidiyor63 izlenme
Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait tarihi yapı için Sahibinden sitesinde kiralık ilanı verildi46 izlenme
Ferdi Zeyrek'in eşi Nurcan Zeyrek'ten yürek yakan konuşma: "Bana hep, ‘Nurcan dik dur, 3 çocuğumuz var’ derdi. Sözümü verdim, hep dik duracağım. Onun kalbi bende"51 izlenme
Rus ordusu Ukrayna'nın Harkov kentine hava saldırısı düzenledi; 4 ölü, 7 yaralı!95 izlenme
Rektörün krallığı: Oğlunu da yanına aldı!515 izlenme
İhtiyaç sahiplerine dağıtılacak kömürler çürümeye terk edildi!85 izlenme