İstanbul Kağıthane Belediyesi ekipleri, yıkım için sabah saatlerinde TOMA destekli polisler eşliğinde Çağlayan Mahallesi’nde bulunan Sadabad Öğrenci Yurdu’na geldi. Yurt binası içinde toplananlar, tekbir getirerek yıkımı engellemeye çalıştı. Polis ekipleri, direnen kalabalığa biber gazıyla müdahalede bulundu.
Vatandaşların bölgeden uzaklaştırılmasının ardından 5 katlı yurt binasının iş makinesiyle yıkımına başlandı. Ekiplerin yıkım çalışmaları sürüyor.
BELEDiYE AÇIKLAMA YAPTI
Kağıthane Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Çağlayan Mahallesi’ndeki Sadabad Öğrenci Yurdu ve Lojman binasının risk tespiti için Kağıthane Kaymakamlığının talebi üzerine 31 Ocak 2017’de saha çalışmasının yapıldığı bildirildi. Açıklamada, yapının betonarme kısımlarından alınan numunelerden hazırlanan risk tespit raporuna göre, yurt ve lojman binasının “depreme karşı statik yönden tehlikeli, can ve mal güvenliği açısından riskli” olduğunun belirlendiği kaydedildi.
Söz konusu alanda kalan kişilerin, 2017 yılında bu rapora yaptığı itirazın da Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca reddedildiği belirtilen açıklamada, “Bugün yıkımı gerçekleştirilen yurt ve lojman binasının bulunduğu alan, 1979 yılında hazine arazisi üzerine kaçak olarak ruhsatsız ve izinsiz olarak yapılmıştır. Arazinin mülkiyet sahibi Hazine’dir” denildi.
DERNEKTEN AÇIKLAMA GELDi: BİLDİRİM YAPILMADI
Sadabat Eğitime Hizmet ve Kültür Derneği’nden yapılan açıklamada ise yıkım kararı için bildirimde bulunulmadığı ileri sürüldü. Açıklamada “Buna gerekçe olarak da binanın eski ve yıpranmışlığı ifade edilmektedir. Halbuki belediye tarafından kabul edilen sertifikalı kuruluşlarca verilen raporlara göre binamız sağlamdır. Bu rapor dikkate alınmayıp her türlü hukuk ve usulün dışına çıkılarak 59 öğrenci ve personelimizin alelacele tahliyesi ve binanın yıkılması tamamen hukuk tanımazlıktır.” ifadelerine yer verildi.
SÜLEYMANCILAR CEMAATİNE YAKIN BİR DERNEK
Sadabat Eğitime Hizmet ve Kültür Derneği, kamuoyunda ‘Süleymancılar’ olarak bilinen dini grubuna yakınlığıyla biliniyor.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/cemaatyurduyikimindagerginlik5422354/
O madenden sorumlu gözaltındaki 7 kişi Türkiye Taşkömürü Kurumu’na atandı!31 izlenme
Buğdayda tehlike çanları çalıyor!46 izlenme
Cerrahpaşa’daki pozitif vaka oranı, Türkiye geneli oranın yaklaşık on katı!166 izlenme
Karşılıksız çekte 5 yılın zirvesi17 izlenme
Milyar dolarlar harcandı, bakanlık tek satırlık yanıt verdi!83 izlenme
Karabağ'da ateşkes görüşmesinin ardından ilk somut adım atıldı!26 izlenme
IŞİD operasyonunda yakalanan 6 şüpheli, ‘etkin pişmanlık’tan yararlanıp serbest bırakıldı!54 izlenme
Şehidin adını taşıyan okul ahıra çevrildi!59 izlenme
Ece Üner'in "Narin ne zaman öldü biliyor musunuz?" sözleri gündem oldu: "Bir kereden bir şey olmaz, küçüğün rızası var, 6 yaşında çocukla evlenilebilir dendiğinde öldü"
Belirgin artış var deyip uyardılar: "Türkiye'den gelen üç ürüne dikkat edin"
Bu nasıl resmi yazı? Mini etek ve dekolte giyen öğretmenlerin bilgisini istedi!
Fransa Atatürk anıtı açacak 19'uncu ülke oluyor