Cumhur İtttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sultanahmet Camii'nin avlusunu miting alanına çevirmesinin tartışmaları sürerken, bu kez de seçime sayılı günler kala cami imamları Cuma namazı öncesinde verdikleri vaazda AKP propagandası yaptı.
” ATTIĞIMIZ OY OK GİBİ CİĞERLERİNE İŞLEYECEK”
Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre, Konya'da 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Hacı Tahir Büyükkörükçü Camii İmamı Sami Yıldız, Cuma Namazı öncesi cemaate verdiği vaazda isim vermeden AKP'ye oy istedi. Sami Yıldız, şunları söyledi:
“O oyu atarken Allah'ı Teâlâ'nın ve onun ashabının düşmanlarına attığı ok gibi atacağız. Ta ciğerlerine işleyecek. Ve besmeleyle atacağız. Sadece ülkemize değil, Ümmeti Muhammed'e hayırlı olması dileğiyle atacağız. Yarın o oylar kıyamet gününde çağıracak sizi, kime verdiyseniz onunla beraber. Allah ve peygamber aşıklısına vereceksin. Ayasofya'yı açana vereceksin. Birçok haklarımızı bize verene vereceksin. İslam ve Müslüman düşmanlarının hakkından gelene vereceksin. Cami, ezan, başörtüsü, Kur'an kursu düşmanlarına benim imanım gereği onlara düşmanlık yapalım. Yıllarca söylemişti, İslam ve Müslüman düşmanlarını düşman bilip, hak yolunda gidenleri sevmek imandandır”
GAZİANTEP'TE DE BENZER OLAY YAŞANDI
Konya'dakine benzer bir olay da Gaziantep'te yaşandı. Öz Mimar Sinan Camiisi İmamı, Cuma namazında verdiği vaazda “Biz burada siyaset yapmıyoruz. 14 Mayıs'ta gidip oyumuzu atacağız. 14 Mayıs'ta elimizi vicdanımıza koyacağız. O Kandil’dekiler nereyi destekliyorsa biz de öbür tarafı destekleyeceğiz. Siyaset yapmıyorum ha!” ifadelerini kullandı.
KRT
Saldırıya uğrayan Şadi Yazıcı, İmamoğlu'nun sözlerini yargıya taşıyacak.37 izlenme
Vatandaş boş baklavayla idare ederken, AKP'li belediyenin ballı baklava ihalesi yine AKP'li bir isme gitti!52 izlenme
CHP'den Atatürk teklifi362 izlenme
Çarşaf listeyle kupon arazı satıyorlar9 izlenme
Pazarlık usulü ihale AKP’li firmaya gitti33 izlenme
Engin ve Dilan Polat’ın avukatı hakkındaki sevk yazısında dikkat çeken detaylar79 izlenme
EYT'lilere ilk maaş ne zaman yatacak? Bakan Bilgin açıkladı64 izlenme
Tarihi "İstiklal Caddesi"nin adı "Mursi Caddesi" olacaktı! Devreye vali girdi iptal edildi!103 izlenme
‘Reise gönül verdim’ diyen çiftçi bile isyan etti! 'Amasya bölgesinde çiftçilerimiz haciz korkusu yaşıyor. Bu haciz korkusu AK Parti’ye sırt döndürmüştür!'
Avrasya Tüneli'ne kaçak giren 1.8 milyon aracın parasını halk ödüyor!
Bakan Koca açıkladı: 25.304 yeni vaka tespit edildi, 28.852 kişi sağlığına kavuşurken, 200 kişi hayatını kaybetti!
Murat Çalık ve annesinin hastane fotoğrafları yürek yaktı: İki kare anlattı her şeyi