Hazine ve Maliye Bakanlığı, uzun süredir çalışmayan Vergi Konseyi'ni yeniden oluşturdu. Ülkenin vergi politikalarına yön veren tavsiyelerde bulunacak konseye çok sayıda uzman ve akademisyen ile sivil toplum kuruluşu temsilcisi alındı.

Nihat Özdemir
Konseye, “müteşebbis üye” adı altında ise Limak Holding patronu Nihat Özdemir, aynı zamanda Varlık Fonu üyeliğine atanan Tosyalı Holding Başkanı Fuat Tosyalı ve FİBA Holding Başkanı Murat Özyeğin getirildi.

Murat Özyeğin
Konseye hükümete yakın iş insanlarının alınması muhalefet partilerinde sert eleştiriye neden oldu. CHP ve İYİ Parti'nin vergi kurmayları, konseye seçilen patronların halkın değil kendi çıkarları için çalışacakları iddiasında bulundular.

Fuat Tosyalı
VATANDAŞI ANLAMAZLAR
Gelirler eski Genel Müdürü ve CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi, kamu ihalelerinden büyük pay alan, teşviklerden yararlanarak vergi ödemeyenlerin Vergi Konseyi'ne üye alınmasıyla, konseyin zenginlerden vergi alma konusunu tartışamayacağını söyledi.

Akif Hamzaçebi
Vatandaşın kara kışa girerken doğalgaz ve elektrik vergilerinde indirim beklediğini ancak patron üyelerin vatandaşın halinden anlamayacağını belirten Hamzaçebi, “Bir kişiyi hem Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi yapacaksınız hem de Vergi Konseyi'ne alacaksınız. Bir kişiye hem dünya kadar kamu ihalesi vereceksiniz, yetmedi Futbol Federasyonu Başkanı yapacaksınız, o da yetmedi Vergi Konseyi'ne alacaksınız. İktidarın kafasında hep aynı işadamları var. Bu konseye ‘Yandaşlardan Vergi Almama Konseyi' demek daha doğru
olur” dedi.
İyi Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, konseye bürokratlığı döneminde katılıp güzel işler yaptıklarını ancak toplumda farklı imajları olan patronların üye olduğu konseyden güzel işlerin çıkamayacağını söyledi.

Erhan Usta
Müteşebbis denilerek konseye alınan bazı isimlerin toplum açısından muteber olmadığını ifade eden Usta, “Bu isimler iş dünyasına haksızlıktır. Bunlar iş dünyası yerine kendi bireysel menfaatlerini öne çıkaracaklardır. Konsey bu isimlerle zedelendi” dedi. Erhan Usta, seçilen isimlerle konseyin itibarsızlaştırıldığını belirtirken, “Pandemi döneminde tüm esnaf sıkıntıdayken büyük vergi avantajlarının sağlandığı İstanbul Havalimanı'nın patronu şimdi de Vergi Konseyi'ne alınmış. Vergi avantajlarından, vergi muafiyetlerinden en çok bu isimler yararlanıyor. Memlekette müteşebbis mi kalmadı? Bunlar Cumhurbaşkanı'na çok yakın isimler. Bunlar ‘Cumhurbaşkanımız böyle istiyor' deyip konseyden karar çıkartabilirler. Bu yapıyla bu konseyden ortak akıl çıkmaz, talimat çıkar” dedi.
Vergi Konseyi'nin internet sitesinde, “kamu yönetiminin güven duyduğu ve yakın çalıştığı bir kurum olma” hedefinin belirlendiği yazıldı. Toplam 65 isimden oluşan Vergi Konseyi belirli dönemlerde toplanarak hükümetin oluşturacağı vergi politikaları konusunda görüş bildirecek. Konseyin her toplantısında üyelere 180 TL ila 540 lira huzur hakkı verilecek. Bir üyeye ayda en fazla 2 bin 160 lira ödenecek.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/vergilerimizideartikpatronlarbelirleyecek6676163/
AKP'li belediye iki günlük online turnuvaya 321 bin lira ödemiş!81 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 31.712 yeni vaka tespit edildi, hasta sayısı 558.517'ye, can kaybı 15.531’e yükseldi!71 izlenme
‘Evet’ diyen pişman123 izlenme
Bilin bakalım yediğiniz mercimek ve pirinçler hangi ülkeden geliyor!67 izlenme
Hocaların hocası Mahfi Eğilmez haklı çıktı26 izlenme
AKP yıllardır görmezden geliyor... CHP'li Karabat cemevleri için adım attı!35 izlenme
Almanya Suriyelilerin iltica işlemlerini durdurdu23 izlenme
Kanal İstanbul itirazında son gün! Vatandaşlar akın akın dilekçe için geldi110 izlenme
Bakan Varank: Çanakkale bölgesinde 100 milyar dolarlık altın madeni var!
Levent Gültekin 'Berat Albayrak Erdoğan ile barıştı, 2 hafta içinde Saray'da tekrar görevlendirilecek!'
Resul Emrah Şahan'a Kent Uzlaşısı'ndan tahliye
Enflasyonda Yunanistan eksiye, Türkiye çift haneye demir attı!