AKP'li yerel yönetimler arasında suların bir türlü durulmadığı belediyelerden biri olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bu kez Kent Konseyi seçimleri nedeniyle karıştı.
Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Adil Saraç, Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısında yeniden başkan seçildi.
Saraç'ın yeniden seçilmesi, AKP içerisinde tepkiye neden oldu. Şanlıurfa AKP Büyükşehir Belediyesi Üyesi Tayyar Yetim, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Dava dava dediğimiz koca bir yalanmış. Parti aleyhine kim varsa o bizim adam oluyor" ifadelerini kullandı.

Tweet'i üzerine Cumhuriyet.com.tr olarak ulaştığımız Tayyar Yetim, yaptığı paylaşımının partisiyle bir uzlaşmazlık olarak anlaşılmaması gerektiği söyledi. Partisinde bazı isimlerin hakkı olmadığı halde bazı görevlere getirilmesine tepkili olduğunu söyleyen Yetim, buna örnek olarak da 'yeşil alan' gaspı iddialarıyla bilinen Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Tayyar Yetim'in yapılan seçimde yeniden aynı göreve getirilmesini gösterdi.
Adil Saraç'ın kurucusu olduğu özel İlgi Okulları, AKP'li büyükşehir belediyesi tarafından Karaköprü'de halkın ortak kullanım alanı olan 5 dönümlük parkı okul alanına katmasıyla tartışma konusu olmuştu.
Konuyu gündeme taşıyan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Belediye Başkanı Beyazgül'e "Eğer Saraç, akrabanız olmasaydı, bu park alanının kampüse dahil edilmesine izin verilir miydi? Başkan, Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcunun ne kadar olduğunu açıklamadın, bari bunu açıkla. Urfalıların kafasındaki soru işaretlerini gider" diye çağrıda bulunmuştu.
Cumhuriyet
Trabzon'da emekli vatandaş halini anlattı 'Belgesellerde aslanlar ceylanları yiyor, onların yediği ete imrenmeye başladım!'56 izlenme
6 ayda ücretlerde 1,2 trilyon liralık kayıp16 izlenme
Hakkında çıkan kaset iddialarına ateş püsküren Özdağ, "Ben bekarım" deyip Akşener'e seslendi61 izlenme
KONDA'nın anketinde çarpıcı sonuçlar: Türkler de Kürtler de inanmıyor!25 izlenme
Suudiler, Türk şirketin kazandığı yüzde 99'u tamamlanan ihaleyi feshetti!62 izlenme
Hafta sonu kısıtlamasında, köy ve yaylalara çıkışlar yasaklandı64 izlenme
'Çin'den gelen koronavirüs aşılarının dağıtım süreci başladı' iddiası: Anadolu Ajansı görüntüleri sildi!112 izlenme
Vatandaştan ülke yorumu: “Her dönemi yaşadım ama ben böylesini görmedim. Ülkenin durumu felaket. Tam bir felaket, bunu da dalga geçer gibi anlatıyorlar”27 izlenme
Mustafa Kemal’in Kırklareli’nde kurduğu fabrika satılıyor!
Kazdağları'nda katliam yapan Kanadalı şirket Türkiye’den 1 milyar dolar tazminat istedi!
AKP’li belediye caddenin 18 yıllık ismini değiştirdi, komutanın adı çizildi bakanın ismi verildi!
Elektrik faturaları kabaracak! Vatandaşa kendi faturası yetmezmiş gibi özel şirketlerin masrafını da eklediler!