AKP'li yerel yönetimler arasında suların bir türlü durulmadığı belediyelerden biri olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bu kez Kent Konseyi seçimleri nedeniyle karıştı.
Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Adil Saraç, Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısında yeniden başkan seçildi.
Saraç'ın yeniden seçilmesi, AKP içerisinde tepkiye neden oldu. Şanlıurfa AKP Büyükşehir Belediyesi Üyesi Tayyar Yetim, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Dava dava dediğimiz koca bir yalanmış. Parti aleyhine kim varsa o bizim adam oluyor" ifadelerini kullandı.

Tweet'i üzerine Cumhuriyet.com.tr olarak ulaştığımız Tayyar Yetim, yaptığı paylaşımının partisiyle bir uzlaşmazlık olarak anlaşılmaması gerektiği söyledi. Partisinde bazı isimlerin hakkı olmadığı halde bazı görevlere getirilmesine tepkili olduğunu söyleyen Yetim, buna örnek olarak da 'yeşil alan' gaspı iddialarıyla bilinen Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Tayyar Yetim'in yapılan seçimde yeniden aynı göreve getirilmesini gösterdi.
Adil Saraç'ın kurucusu olduğu özel İlgi Okulları, AKP'li büyükşehir belediyesi tarafından Karaköprü'de halkın ortak kullanım alanı olan 5 dönümlük parkı okul alanına katmasıyla tartışma konusu olmuştu.
Konuyu gündeme taşıyan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Belediye Başkanı Beyazgül'e "Eğer Saraç, akrabanız olmasaydı, bu park alanının kampüse dahil edilmesine izin verilir miydi? Başkan, Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcunun ne kadar olduğunu açıklamadın, bari bunu açıkla. Urfalıların kafasındaki soru işaretlerini gider" diye çağrıda bulunmuştu.
Cumhuriyet
Dünyada buğday krizi yaşanırken Türkiye’de peş peşe buğday tarlaları yanıyor! Bu da mı tesadüf?61 izlenme
Devletin müdürü Cumhuriyet'e karşı ayaklanan Seyit Rıza'yı andı!55 izlenme
CHP’li İlgezdi: Cezaevlerinde corona vakaları 15 günde yüzde 606 arttı71 izlenme
Camiler ibadet yeridir oyun alanı değildir!27 izlenme
‘Atatürk’ün anasına hakarette şak diye yırtıyorsun ama adın Berberoğlu ise…’143 izlenme
Domates, toplama maliyetini bile karşılamayınca tarlasını sürmek zorunda kaldı32 izlenme
İBB, milyarlık mülklerini AKP’li belediyelerden geri alıyor!39 izlenme
Ümit Özdağ- Süleyman Soylu gerginliğine Sedat Peker de dahil oldu!86 izlenme
Nureddin Yıldız protestosunda tutuklanan bir öğrenci serbest bırakıldı
Salgında yurttaşa 10 milyar lira destek, 20 milyar lira ceza!
Böcek'in '1 milyon euro' iddiası Ankara'ya taşındı: Özgür Özel ve beş vekil için fezleke süreci
Sınavda 'sorular dağıtıldı' iddiası Diyanet'i karıştırdı