İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) “depreme dayanıklı değildir” raporu verdiği Kastamonu Üniversitesi Kampusu içerisinde bulunan öğrenci yurdunun ihale aşamasından iskân aşamasına kadar 120 milyon liralık yolsuzluk yapıldığı iddia edildi.
İçişleri Bakanlığı’nın iddialarla ilgili eski Kastamonu Belediye Başkanı AKP’li Tahsin Babaş ve İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Ufuk Yücebıyık hakkında soruşturma izni verdiği ortaya çıktı. Babaş, uyuşturucu kullandığı andaki görüntüleri sosyal medyaya düşen Kürşat Ayvatoğlu’nun AKP Genel Merkezi’nde işe başlaması için referans olmuştu.
Geçtiğimiz hafta Kastamonu Üniversitesi Kampusu içerisine yaklaşık beş yıl önce yapılan öğrenci yurdunun “depreme dayanıklı” olup olmadığı konusunda iki farklı rapor olduğu ortaya çıkmıştı. Kırıkkale Üniversitesi tarafından hazırlanan raporda “Söz konusu binaya ilişkin herhangi bir güçlendirmeye ihtiyaç olmadığı kanaatine varılmıştır” denilirken yapılan itirazlardan sonra İTÜ’den alınan raporda ise “yeterli deprem performansına dayanıklı olmadığı” bilgisi yer almıştı.
https://www.yurtgazetesi.com.tr/guncel/akplibaskanasorustmaacildih188013.html
CHP’li vekil, bakana sordu: "Emlak Konut’ta ihaleler yakın akrabalara mı verildi?"31 izlenme
Türkiye’den İtalya ve İspanya’ya gönderilen yardım malzemelerinde dikkat çeken ayrıntı!167 izlenme
Tutuklanan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı, halasının asansörsüz apartmanında yaşıyor!14 izlenme
İmamoğlu'ndan sert paylaşım: "Siz gideceksiniz ve bu ülke düzlüğe çıkacak"20 izlenme
AKP'li belediyeye 'baba' kıyağı!40 izlenme
Bergüzar Korel'den alkışlanacak hareket! Herkes takdir etti28 izlenme
Ahmet Hakan: İstanbul'da, ülkedeki sorunlardan sorumlu tutulamayacak biriyle yürümek lazım28 izlenme
Marmaris alev alev yanıyor: Gece çıkan yangın söndürülemiyor! İşte son durum33 izlenme