Grup adına konuşan çay üreticisi Naciye Terzibaş, protestolarındaki amacın özel sektörün uygulamaya soktuğunu öne sürdüğü sömürü düzenine karşı kendi haklarını savunmak olduğunu söyledi.
Yaş çay üzerinde oyun oynandığına dikkat çeken Terzibaş, “Bölgemizin tek geçim kaynağı olan yaş çay üzerinde oynanan bu oyunlara bir dur deme zamanı gelmiş ve geçmiştir. Sadece kendi şirketlerinin menfaati üzerine kurulu politikaları acımasızca uygulamaya sokan özellikle özel çay fabrikaları vatandaşın aklı ile adeta dalga geçmektedir. Evet, belki bizlerin birçoğu ilkokul mezunu evet belki bizlerin birçoğu eli nasırlı ama unuttukları bir şey var. Bizlerin bir ailesi var, okula giderken bizden para isteyen bir çocukları var hepsinden önemlisi bizlerin de oynanan oyunları görüp analiz etme yeteneği var” dedi.
Çay müstahsilinin son dönemde yalnız bırakıldığını belirten Terzibaş, “Bizler sadece alın terimizin karşılığını istiyoruz. Bizler evlerimize götürecek ekmek paramızın gasp edilmesine karşı çıkıyoruz. Bizler devasa binalarda holdinglerde oturup bizlere zavallı gözü ile bakıp yarım saat içinde 3 farklı fiyatla karşı karşıya kalmamıza karşı çıkıyoruz. Bu tavrımızın hiçbir siyasi temeli yoktur. Bu tavır sadece ve sadece mübarek ramazan ayı öncesi haklı mücadelemizin bir yansımasıdır. Müstahsillerimize de seslenmek istiyoruz: Özel sektöre çanak tutmayalım, daha yavaş hareket edelim” diyerek sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi. Protesto gösterisi, kadınların alkışları eşliğinde sona erdi.
DHA
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/cayureticisindenozelsektoredusukfiyattepkisi2397949/
İkizler binanın çökmesiyle sel sularında kayboldu!41 izlenme
TL’den kaçış: Yabancı para mevduatı 3 günde 6,4 milyar dolar arttı!81 izlenme
Açıklamalarıyla tepki çeken imam Halil Konakcı'yla ilgili incelemeden haber yok!26 izlenme
Kılıçdaroğlu'nu hedef alan pankart yurttaşlar tarafından indirildi30 izlenme
Gaziantep’ten Bolu’ya onlarca kamu ihalesini bakın kim topladı!59 izlenme
CHP’den YSK’ya Hatay için tam kanunsuzluk başvurusu30 izlenme
6 ay önce 'Haram olduğu için bankaya yatırmıyoruz' diyen vatandaş 'Hükümet bizi çarptı, herkesi çarptı. En çok da dini bütün insan kesimi çarptı!'62 izlenme
Ordu'da bir köprü yıkılma tehlikesine karşı kapatıldı!125 izlenme