Vatandaş açlık ve yoksullukla mücadele ederken, yüksek harcamalarıyla dikkat çeken ve 1 milyar TL’nin üzerinde borcu olan AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yine hediyelik eşyayla gündeme geldi.
TASARRUF GENELGESİNİ TAKAN YOK
Belediye, Cumhurbaşkanlığı'nın tasarruf genelgesini de delerek bir dizi promosyon ürünü satın alıyor. Ürünler arasında mumluk, sabunluk, ayna, cam sürahi, fincan takımı, buhurdanlık da var.
Belediye 22 Mayıs 2023'te ihale düzenleyerek bir dizi hediyelik eşya satın alacağını duyurdu. Tasarruf genelgesine göre belediyelerin kaynaklarından hatıra, hediye, eşantiyon gibi ürünler alarak dağıtması yasaklanmıştı ancak genelge, belediyeyi durduramadı.
Belediyenin alacağı ürünlerin bazıları şöyle:
BUHURDANLIK NEDİR?
Buhurdanlık, eski zamanlarda evlerde ısıtma amaçlı kullanılan bir araçtır. Genellikle odun, kömür veya bazen yakıt olarak kullanılan diğer malzemelerle dolu bir kap olarak tasarlanmıştır.
Buhurdanlık, genellikle seramik veya metal gibi malzemelerden yapılmıştır ve bir kapa sahip olabilir. Isı kaynağından alınan kömür veya odun, buhurdanlık içinde yanar ve ısınan hava evin içinde dolaşarak sıcaklık sağlar.
Buhurdanlık aynı zamanda kokulu malzemelerin yakılması için de kullanılır ve böylece evin içine hoş bir koku yayılır. Günümüzde buhurdanlık, daha modern ısıtma sistemleriyle değiştirilmiştir ancak bazı geleneksel evlerde hala kullanılmaktadır.
Sözcü
36 yıllık barınak Erdoğan'ın imzasıyla CHP'li belediyeden alındı!55 izlenme
MEB sınıfta kaldı! Okullardaki hijyen sorununa Mansur Yavaş el attı38 izlenme
'Türkiye'de ağır hasta oranı bir ayda yüzde 74 arttı'110 izlenme
Pulitzer ödüllü gazeteci Robert Fisk, kimyasal silah yalanını ortaya çıkardı!258 izlenme
İstanbul’da taksici terörü! Kadını yerde sürükleyerek darp etti45 izlenme
Konkordato başvurular çığ gibi! Son 10 aydaki sayı son 3 yılı geçti36 izlenme
Narin Güran cinayeti: Diyarbakır Barosu'nun talebi kabul edildi!51 izlenme
Görenler şaşkın ! Yok böyle bir üst geçit !1415 izlenme
Kırıkkale’de Kent Lokantası’nda yemek yiyen emekli vatandaş: "80 liraya bu yemek olur mu? Babamın evinde yiyemiyorum bu yemeği"
Kartalkaya davasında 4 kişiye ev hapsi kararı
Şevket Çoruh, Sabah yazarını o sözleri ettiğine pişman etti!
AKP oy için ekonomiyi enkaza çevirdi! Seçim için 250 milyar dolar harcandı