Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yönetimindeki kritik kurumlardan biri olarak bilinen Diyanet Vakfı’nın Genel Kurulu bugün gerçekleştirildi. Yeni mütevelli heyeti listesinde dikkat çeken isimler yer alırken, bazı eski üyelerin dönemi sona erdi.
Birgün'de yer alan habere göre Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un eniştesi Fatih Kurt, yeni dönemde mütevelli heyetine giremezken, kadrosunun bulunduğu Gaziantep Üniversitesi’ne geçeceği ve Diyanet’teki görevine tamamen veda edeceği öğrenildi.
Diyanet Vakfı tarihinde bir ilk olarak, Diyanet İnsan Kaynakları Genel Müdürü Sinan Kazancı, mütevelli heyetine seçildi. Kazancı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş’un arkadaşı ve hemşerisi olarak dikkat çekiyor. Marmara İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Safa Üstün de heyete dahil oldu.
Başkan yardımcısı pozisyonundaki Fatih Mehmet Karaca ve Hüseyin Hazırlar ise yedek üye olarak görevlendirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın çevresinden Hasan Gürsoy da mütevelli heyetinde yer aldı. Gürsoy, son olarak Ayasofya’ya kamyon sokulmasını içeren çalışmalara ilişkin ihaleyi almasıyla gündeme gelmişti.
Erbaş döneminde mütevelli heyeti üyesi olan Ahmet Akça, tekrar listeye girmesiyle dikkat çekerken, Hatice Boynukalın Şenkardeşler de heyete seçilen diğer bir isim oldu. Boynukalın, eski Ayasofya Camii başimamı Mehmet Boynukalın’ın kardeşi ve eski AKP Gençlik Kolları Başkanı ile bağlantılı olmasıyla öne çıkıyor.
Yeni mütevelli heyeti, başkan Prof. Dr. Safi Arpaguş liderliğinde şu isimlerden oluşuyor:
Prof. Dr. Safi Arpaguş
Prof. Dr. Ahmet İshak Demir
Prof. Dr. İsmail Safa Üstün
Dr. Hafız Osman Şahin
Dr. Hatice Boynukalın Şenkardeşler
Sinan Kazancı
Mehmet Avni Kiğılı
Ahmet Akça
Hasan Gürsoy
Madra Dağı'nda 66 bin 410 ağaç kesilecek! Bakanlıktan yap-işlet-devretçi holdinge onay16 izlenme
Yenidoğan Çetesi davasında skandal karar35 izlenme
Erdoğan’ın ‘fiyatlar uygun’ dediği markette temel ihtiyaç alışverişi 777 lira tuttu!53 izlenme
İşte AKP'nin Yeni Türkiye'si! Zam haberini duyan yurttaşlar uzun akaryakıt kuyrukları oluşturdu, damacanalarla dolduran bile oldu!58 izlenme
Azerbaycan Ordusunun, Ermenistan'a ait P-18 radar istasyonunu imha ettiği anlar böyle görüntülendi43 izlenme
Yıldız Teknik Üniversitesinde skandal! Ölen kişilerin öğrencilerin bilgileriyle 11 kişiye sahte diploma41 izlenme
Şırnak’ta katliam! Eşini ve 3 kızını uykularında kafalarına ateş ederek öldürdü72 izlenme
Erol Evcil fabrikaya çökmüştü: Türkiye'nin demir çelik devi iflasın eşiğinde!29 izlenme
AB, büyüme öngörüsünü düşürdü
Son dakika! ABD Başkanı Biden: Ukrayna'ya 'Bağımsızlık Günü' münasebetiyle 2.98 milyar dolar silah yardımı yapacağını açıkladı.
Soytarı Kadir yine kin kustu ! 'Mustafa Kemal'i beğeniyorsan, namaz kılsan da kafirsin !'
Yemek Binali Yıldırım için verilmiş, faturası İBB'ye kesilmiş