Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, 30 Ekim 2019 tarihinde trafiğe açılan, 22 şubat 2020 tarihinde AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından açılışı yapılan Kuzey Ege Otoyolu’nda süren çalışmaları meclis gündemine taşıdı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanmak üzere soru önergesi veren Polat, “Şeritlerden birinde sürekli çalışma olduğu için eksik. Şeridi kapalı olan otobandan tam ücret almak hizmet kusurudur” ifadelerini kullandı.
'MÜTEAHHİTLERE ÖDENECEK FAHİŞ RAKAMLAR ARTIYOR'
Kuzey Ege Otoyolu’nu çok sık kullandığını vurgulayan Polat, “Çalışmalarımı ağırlıklı olarak kırsal kesimlerde sürdürdüğüm için Kuzey Ege Otoyolu’nu çok sık kullanıyorum. Her geçtiğimde en az bir şerit bakım veya onarım çalışmalarından dolayı kullanılamıyor. Araç sayısı az ve dar bir alan var. Şeridi kapalı olan otobandan tam ücret alınıyor. Bu hizmet kusurudur. Ayrıca Covid19 salgını ve alınan tedbirlerden dolayı otoyollardaki geçişler durma noktasına geldi. Kuzey Ege Otoyolu için geçiş garantisi verildi mi? Geçiş garantisi olan otoyol ve köprülerden müteahhitlere fahiş rakamlar ödeniyor. Pandeminin ortaya çıkması ile evlere kapanan vatandaşlarımız bu yolları kullanmasa bile ücretler ceplerinden çıkıyor. İktidar, yoksullukla mücadele eden, tarım ve hayvancılık yapamayan, evlerine ekmek götüremeyen vatandaşlarımıza bir fatura da böyle kesiyor. Yolu hiç kullanmayacak olan yurttaşlarımız bile bu fahiş tutarı vergileriyle ödüyor. İktidarın sorumsuzluklarının ve yönetememesinin yükünü yine vatandaşlarımız çekiyor. Sözleşmelerin detayları ‘ticari sır’ denilerek saklanıyor. Yerli ve millilikten bahseden iktidar şeffaf bir şekilde bunları açıklasın” diye konuştu.
http://www.krttv.com.tr/gundem/bitmeyenyoldantamparaaliniyorh47591.html
Gaffar Okkan suikastında tutuklu kimse kalmadı36 izlenme
Öğrenci tarikata emanet18 izlenme
Mansur Yavaş yürüyen merdivenlere yapılan sabotajı ifşa etti! "Ankara’da organize kötülük iş başında! Yürüyen merdivenler kasıtlı olarak durduruluyor, kamu malına zarar veriliyor"40 izlenme
Anadolu Ajansı’na ‘Saray’ zırhı!104 izlenme
Her üç gençten biri boşta21 izlenme
FED Başkanı Powell'ın "Faizi daha da artırmaya hazırız" mesajı sonrası Avrupa ve New York borsaları günü yükselişle kapattı27 izlenme
Kartlı ödemelerde rekor artış: 1 trilyonu buldu28 izlenme
İmamoğlu: "Tünelin ucunda ışık göründü"18 izlenme
İBB’den ‘koronavirüsü’ alarmı: Çalışmalar hızlandı
'Ret' kararı sonrası konuştu: Kavala'dan dikkat çeken açıklama
Türkiye'nin 2024-2026 dönemine ilişkin Orta Vadeli Program (OVP) resmi olarak açıklandı.
TOKİ çilesi isyan ettirdi: "Oy verdiğim parmaklarımı kesmek istiyorum"