Sözcü'de yer alan habere göre, 2022 yılı ek bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda geçen hafta kabul edilmişti. Görüşmelerde Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, temmuzda memur maaşlarında yapılacak artışın haziran enflasyonunun açıklanmasıyla kesinleşeceğini, artışın yaklaşık yüzde 40 oranında olacağını öngördüklerini belirtmişti. 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'na bağlı genel bütçe gelir tahmini toplam 1 trilyon 80 milyar 515 milyon 421 bin lira artırılacak.
GÖRÜŞMELER HIZLANDI
Diğer taraftan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun tarafları olan işçi, işveren ve hükûmet temsilcileri arasında görüşmeler de yoğunlaşmış durumda. TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i ziyaret etti. Ardından TÜRKİŞ'e geçen Akkol, Genel Başkan Ergün Atalay ile asgari ücret başta olmak üzere çalışma hayatının gündemindeki konuları görüştü.
İşçi ve işveren temsilcileriyle görüşen Çalışma Bakanı'nın hafta başı yapılması öngörülen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda asgari ücretle ilgili bir sunum yapması ve bu doğrultuda gelecek hafta asgari ücret konusunda gelişmeler yaşanması bekleniyor. Mevzuat gereği Komisyonun aldığı zam kararı, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihi takip eden ayın başında uygulamaya giriyor. 2021'de brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak uygulanan asgari ücret 2022 yılı için brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti. Mayıs ayında açlık sınırı ise 6 bin TL'yi aşmış durumda.
Tarihte görülmemiş zam yapıldı: İşte yıllara göre IMEI kayıt ücretleri51 izlenme
Nişantaşı'nda kiralar uçtu: "Keşke aramasaydık, Nişantaşı'nda kiralık dairenin kirasını öğrenmez olaydık"57 izlenme
Yanan otelin sahibi 801 bin lira maaşlı bakan yardımcısının yöneticisi çıktı: Hep birlikte turizmi tanıtıyorlarmış40 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 36.731 yeni vaka tespit edildi, 23.325 kişi sağlığına kavuşurken, 145 kişi hayatını kaybetti!45 izlenme
CHP, BTK hakkında suç duyurusunda bulunacak!51 izlenme
Özgür Özel: "Sandığı tek adamdan söke söke aldık geri vermeyeceğiz!"19 izlenme
AKP'li Bakanın desteklediği aday kaybetti61 izlenme
Halk enayi yerine konuluyor: Patronların vergi borçları siliniyor!231 izlenme
Borsa manipülasyonunda kara kutu açıldı! Murat Ağırel'den olay Tera Fon deşifresi! Çarpıcı belgeler
Milli Piyango'ya 'kusurlu' raporu!
Seçil Erzan'ın fon vurgununda 'Erkasap' detayı... 'Para götürme' itirafı
Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci’nin de çift maaşlı olduğu ortaya çıktı: Toplam maaşı 44 bin 775 TL!