CHP’li Gürsel Tekin, Taksim'de yaşanan bombalı saldırı nedeniyle sosyal medyanın 'Anayasa ve yasalara aykırı olarak' erişime kapatıldığı gerekçesiyle BTK Başkanı ve sorumlu diğer kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
İstanbul, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırıda 6 yurttaş yaşamını yitirdi, 81 kişi yaralandı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, patlama sonrası sosyal medyaya getirilen erişim kısıtının 'Anayasa ve yasalara aykırı olduğu' gerekçesiyle BTK Başkanı ve sorumlu diğer kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.
Bombalı saldırı sonrasında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), internetin 'yavaşlatıldığını' açıkladı. Yurttaşlar, sosyal medyaya erişimin kısıtlanmasına tepki gösterdi.
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “BTK Başkanı Karagözoğlu’nün, Taksim'deki patlama için başsağlığı mesajını kısıtlama getirdiği Twitter'dan yazmasına da tepki göstererek, “Ülkenin en büyük şehrinin merkezinde bir patlama olmuş. İnsanların ölmüş, yaralanmış, herkes merak içinde ama toplumun buna ilişkin haber alma hakkı yok. Neden? BTK Başkanı uygun görmüyor da ondan. Ama kendisi başsağlığı mesajını Twitter'dan yayımlamayı biliyor” ifadelerini kullandı.
"Vatandaşın temel hak ve hürriyetlerine engel olmaları nedeniyle ilgili kişiler hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız" diyen, Tekin şunları söyledi:
"BTK, kendilerine verilen görevi yetkisi dışında kullanarak insanların temel hak ve özgürlüklerini ellerinden almışlardır. BTK İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı ardından Twitter'a girişi kısıtladı.
Ancak BTK Başkanı başsağlığı mesajını Twitter'dan yayımladı. İlgili kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun "görevi kötüye kullanma", "bilişim sistemlerinin işleyişini engelleme" ve "haberleşmenin hukuka aykırı yollarla engellenmesi" suçlarını düzenleyen hükümleri uyarınca cezalandırılmalarını talep edeceğiz.
Burası muz cumhuriyeti değil, Türkiye Cumhuriyeti. AKP'nin seçim ofisi gibi görev yapamazsınız. Herkes milletin haber alma hürriyetine saygı gösterecek. Bu uygulama açıkça sansürdür, hukuka ve kanuna aykırıdır."
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), İstanbul İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından ortaya çıkan “aykırı” görüntülere ilişkin sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yapıldığını duyurmuştu.
Siyasi isimler de getirilen sosyal medya erişim engeline ilişkin tepki göstermişti.
halktv.com.tr
Örtülü ödenekten 51 milyon avro sızdı iddiası!202 izlenme
CİMER'e şikâyet edilen kazların başına gelmeyen kalmadı!25 izlenme
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın elektrik enerjisi ihalesini Cengiz Holding aldı!452 izlenme
Seçime sayılı günler kala Kanal İstanbul ihaleleri hız kesmiyor46 izlenme
Asgari ücrette pazarlık süreci başladı! İkinci toplantı tarihi belli oldu41 izlenme
Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecek: "Daha mazbatamı almadan borçlar yüzünden doğalgaz kesildi"49 izlenme
Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu25 izlenme
İmamoğlu, İstanbul'daki mülteci sayısını açıkladı: "İstanbulluya haksızlık"40 izlenme
Sinan Oğan'ın lüks yaşamdan önce kahkaha attıran teklif videosu ortaya çıktı
Eğitim-Sen’den corona virüsü iddiası: 172 okulda görüldü!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AKP ve CHP’li üyeler arasında arbede
Sahte diploma ve e-imzanın ardından yeni skandal: Sahte pasaportla tıp ve hukuka girmişler!