Türkiye'nin önemli çikolata üreticileri arasında yer alan Modern Çikolata, mali sıkıntıyı aşamadı.
Geçtiğimiz aylarda işçilerin maaşlarını ödeyemediği öğrenilen şirket için Karaman 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne konkordato başvurusunda bulunuldu.
Mahkeme için yapılan talebi değerlendiren mahkeme, üç aylık geçici mühlet kararı verdi. Mahkeme ayrıca süreci denetlemek ve yönlendirmek üzere şirkete üç kişilik konkordato komiser heyeti atadı.

Modern Çikolata'nın kaderini belirleyecek davanın bir sonraki duruşması 26 Eylül 2025'te görülecek.

Mart 2025'te şirketten yapılan kamuoyu duyurusunda, "Bilindiği üzere son dönemlerde yaşanan ekonomik gelişmeler ve zorlu finansman koşullarının şirketimize de olumsuz yansımaları kaçınılmaz olmuştur. Mevcut yaşanılan finansal sıkışıklığın aşılması ve sürdürülebilirliğin tesisi adına yoğun bir şekilde yürütmekte olduğumuz yapılandırma ve finansmana erişim süreci sonuçlanma aşamasındadır" denilmişti.
Öte yandan şirketin fabrikalarında çalışan işçilerin maaşlarını aylardır ödeyemediği ve bu nedenle şirketin iflası için alacaklıların Mayıs 2025'te talepte bulunduğu öğrenildi.
1999–2014 yılları arasında Ülker ile ortak projelere imza atan Tayyar Yatırım, bu dönemin ardından yoluna kendi markası olan Modern Çikolata ile devam etmişti.
Tayyar Yatırım bünyesinde faaliyet gösteren Modern Çikolata, Karaman Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında üretimini sürdürüyor.
Yıllık 140 bin ton üretim kapasitesine sahip olan tesiste; bisküvi, çikolata, kek, kraker, çikolata bar, gofret ve kremalı çikolata olmak üzere 7 ana kategoride 300’den fazla ürün üretiliyor.
Sözcü
"Başak Demirtaş" olarak kendini tanıtarak cezaevini aradı. "Kaza oldu, kızımız yaralandı" dedi.29 izlenme
Erdoğan,“Kimsenin elektriği kesilmeyecek” demişti! Esnafın elektrik isyanı!122 izlenme
TUİK Aralık Ayı Sanayi Üretim Endeksi'ni Açıkladı32 izlenme
Sri Lanka’daki protestolarda son durum: Başbakan Wickremesinghe’den istifa kararı37 izlenme
Arşiv unutmaz ! Erdoğan, Deniz Yücel için neler söylemişti !883 izlenme
Nihat Hatipoğlu ne diyeceğini bilemedi! Bu zamana kadar sorulan soruları unutun19 izlenme
Gizleniyor denmişti: İşte Tank Palet gerçekleri106 izlenme
Önde gelen teknoloji devlerinden biri olan Google, rekabet yasalarını ihlal ettiği için soruşturuldu30 izlenme