Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, iktidarın afet yönetimini eleştirdi. "Binali Yıldırım'ın çocuklarının Kızılay'ın başında ne işi var?" diye soran Davutoğlu, Çevre Şehircilik Bakanı'nın eniştesinin AFAD genel müdürlüğüne nasıl geldiğini sordu.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TV 5 yayınında konuştu. Arama kurtarma çalışmalarının devam etmesi gerektiğine dikkat çeken Davutoğlu, enkaz kaldırma çalışmalarını eleştirdi. "Orada belki de hala canlar var nasıl enkaz kaldırıyorsunuz? Enkazı kaldıracağım diye insan cesetleri parçalanacak bu yanlış" diye konuştu.
Karar'ın aktardığına göre AFAD ve Kızılay'la ilgili tartışmalara da değinen "Deprem bölgelerine 100'e yakın tır gönderdik el koydular. Gönüllü görev yapmak isteyenlerin önünü kapattılar" diyen Ahmet Davutoğlu, 'akraba kayırmacılığı' eleştirerek şunları söyledi:

"Ne işi var Binali Yıldırım'ın çocuklarının Kızılay'ın başında? Bakanın eniştesinin AFAD'ın genel müdürlüğünde?
Kızılay'da benden sonraki başbakanın kızının, oğlunun, damadının ne işi var? Hangi nitelikleriyle Kızılay'ın üst düzey görevlerine geldiler? Çevre Şehircilik Bakanı'nın eniştesinin hangi niteliği vardı da hangi afet planlamasında çalıştı da AFAD'da genel müdürlüğe geldi? Bunlar bu kurumları arpalık gibi görüyorlar, zaten beni öfkelendiren şey bu.
Bunlar devleti kendilerine verilen bir emanet gibi görmediler. Kendi mülkleri gibi gördüler. Kızılay, AFAD, sivil toplum kuruluşlarını mülk edindiler, her birine birer komiser atadı Erdoğan.
İlim Yayma Vakfı en köklü kuruşlarımızdan, ne işi var Erdoğan'ın oğlunun İlim Yayma'nın başında. Hangi ilmi vasfı ile orada bulunuyor? Ne işi var Binali Yıldırım'ın çocuklarının Kızılay'ın başında? Hangi Kızılay faaliyeti dolayısıyla orada bulunuyor? Bir tanesi de değil. Gelini, oğlu, bütan akrabaları... Çünkü; orada rant var, statü var, milletin parasıyla saltanat sürmek var."
halktv.com.tr
Korkunç rakam: Hepimiz oraya çalışmışız!85 izlenme
Adres yine tanıdık! TÜİK'in 32 milyonluk ihalesi AKP’li isme gitti19 izlenme
'Gıda enflasyonu' etkisi: Bir zam da 'yemek' fiyatlarına!44 izlenme
Manav, sebze fiyatlarına isyanını böyle dile getirdi! “Maalesef Bilecik domatesi, Bilecik’te 14 TL”40 izlenme
Bakan Varank, TOGG ile meclise geldi30 izlenme
Akaryakıta yapılacak dev zammın tarihi belli oldu: İşte cebinizden çıkacak miktar40 izlenme
İstanbul’daki oy sayımlarında son durum!4649 izlenme
Kahramanmaraş İnşaat Mühendisleri Odası’nın neden yıkılmadığı açıklandı40 izlenme
CHP'den muhteşem 98. kuruluş yıl dönümü videosu! 'Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracağız'
CHP'li Gürsel Tekin: "Tunus ekonomisi kadar büyük bir parayı çalmışlar!"
Miting meydanında anket yaptılar: Yozgat mitingine kim nereden katıldı? Kime oy verecekler?
"Eşitlik koca bir tantanadır" diyen AKP'li Çamlı: Tavuğa horozluk yaptıramazsın