Yerel seçimler yaklaşırken belediye başkanlığını rant ve çıkar için kullanan AKP’nin geçmişe dönük ‘icraatları’ da gündemden düşmüyor. 2014 yılında düzenlenen bir etkinlikte, şu anda AKP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı olan Haydar Ali Yıldız ve Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal arasında geçen konuşmanın videosu da geçtiğimiz günlerde tekrar dolaşıma girdi.
Videoda AKP adayı Bilal’e, kentsel dönüşümden kendilerine bina ayırabileceklerini söylerken Bilal de Haydar Ali Yıldız’a “projede var değil mi?” diye soruyor.
Videonun gündeme gelmesinin ardından sık sık suç duyuruları ve davalarla AKP’nin kirli yüzünü teşhir eden HKP avukatları Halkçı Hukukçular yine harekete geçti.
Halkçı Hukukçular Bilal Erdoğan, Haydar Ali Yıldız ve Beyoğlu’ndaki Kentsel Dönüşümde görev alan şüphelilerle “bir iki bina ayırma” suçuna katılan diğer memurlar hakkında kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak nitelikli dolandırıcılığa neden olmak, bilerek ve isteyerek kamu zararına sebep olmak, rüşvet ve nüfuz ticareti suçlarından suç duyurusunda bulundu.
Suç Duyurusunda “AKP hükümeti tarafından uygulanan kentsel dönüşümlerde emekçi halkımız; elindeki malını mülkünü kaybederim tehlikesi ile karşı karşıya kalırken ya da nasıl zararlı çıkmadan bu süreci atlatırım diye kara kara düşünürken; Beyoğlu Belediye Başkanı adayı olan şüpheli Haydar Ali ile Cumhurbaşkanının oğlu olan diğer şüpheli Bilal’in; “birkaç bina kapatmanın” derdine düşmüşler ve başka bir etkinlikte bunun pazarlığını yapmaktan geri duramamaktalar.” ifadelerine yer verildi.
HKP’den konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, “Türkiye’nin en Yurtsever, Halkçı ve Kamucu Partisi olan müvekkil Halkın Kurtuluş Partisi, “tüyü bitmemiş yetimin hakkı” olan kamu mallarının göz göre göre, devlet başkanının çocuklarına ve belediye başkan adaylarına peşkeş çekilmesine seyirci kalmamaktadır. Halkına olan sorumluluğu nedeniyle işbu şikâyetin yapılması zorunlu olmuştur. Baştan beri anlatıldığı gibi kuvvetli şuç şüphesinin varlığı da gözetilerek soruşturmanın acilen başlatılması gerekmektedir” denildi.
https://www.abcgazetesi.com/akpbeyogluadayivebilalerdoganhakkindasucduyurusu4291
Ülke ülke geziyor: Mehmet Şimşek, yabancı sermaye için 52 bin kilometre yol gitti43 izlenme
Ticari kredide faizler yükseldi, limitler düştü37 izlenme
Mansur Yavaş açıkladı: "İhtiyaç sahibi ailelere doğalgaz desteği başladı"70 izlenme
6 bin ton zehirli atık Aliağa’ya nasıl geldi, o atıklara ne oldu?59 izlenme
Enkaz altında verdiği sözü tuttu18 izlenme
Sessiz sedasız başladı... Kaçaklar böyle toplanıyor: İstanbul'da kimlik kontrolü sırasında kaçak olduğu tespit edilen yabancı uyruklu şahıs böyle gözaltına alındı55 izlenme
İsrafa doymayan Saray, vatandaşın geçim sıkıntısını görmezden geldi!79 izlenme
AKP için ‘çalışan’ müdürü eleştirdiği için sürüldü!167 izlenme