Home
28 Nisan 2021 ( 70 izlenme )
Reklamlar

Bilim Kurulu Üyesi, alkol yasağına tepki gösterdi! "Hayretler içerisindeyim"


Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, alkol satış yasağına tepki gösterdi. Yavuz, "Tüm eleştirilere katılıyorum. Hiçbir akılcı tarafı olmayan nasıl bir uygulamadır anlamış değilim" dedi.


Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Habertürk televizyonunda katıldığı canlı yayında alınan kararı eleştirdi.

"Tüm eleştirilere katılıyorum. Hiçbir akılcı tarafı olmayan nasıl bir uygulamadır anlamış değilim" diyen Yavuz, "Bizim amacımız kalabalıkları azaltmak. Kapalı ortamları azaltmak. Barlar, restoranalar kapalı. Bu ortamlarda alkol içilirse sıkıntı olabilir. İnsanların evinde alkol almasında ne sakınca var? Hiçbir şekilde anlamış değilim" ifadelerini kullandı.

"HAYRETLER İÇERİSİNDEYİM"

Alkol yasağı kararının, salgını önlemek adına alınmasının hiçbir akılcı açıklaması olmadığını vurgulayan Yavuz, "Şöyle bir şey var, ağızın bu tarz dezanfektanlarla, klorheksidin olur, alkol olur; bunlarla çalkalanmasının virüs yükünü azalttığı söyleniyor. Siz kalkıp neye dayanarak böyle bir şey yapabiliyorsunuz? Gerçekten hayretler içerisindeyim. Çok yersiz. Bu inanılmaz bir şey. Ben olsam böyle bir uygulamadan hemen dönerim" diye konuştu.


http://www.krttv.com.tr/gundem/bilimkuruluuyesialkolyasaginatepkigosterdih74139.html

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Cumhur İttifakı'nda kriz! MHP'li vekil isim vermeden AKP'yi hedef aldı 'O eli kırarız' Tutuklanan Tunç Soyer’den ilk mesaj Ayhan Bora Kaplan'a ait güvenlik kamerası görüntüleri çalındı mı? AKP'den muhtarları isyan ettiren mesaj