Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Habertürk televizyonunda katıldığı canlı yayında alınan kararı eleştirdi.
"Tüm eleştirilere katılıyorum. Hiçbir akılcı tarafı olmayan nasıl bir uygulamadır anlamış değilim" diyen Yavuz, "Bizim amacımız kalabalıkları azaltmak. Kapalı ortamları azaltmak. Barlar, restoranalar kapalı. Bu ortamlarda alkol içilirse sıkıntı olabilir. İnsanların evinde alkol almasında ne sakınca var? Hiçbir şekilde anlamış değilim" ifadelerini kullandı.
"HAYRETLER İÇERİSİNDEYİM"
Alkol yasağı kararının, salgını önlemek adına alınmasının hiçbir akılcı açıklaması olmadığını vurgulayan Yavuz, "Şöyle bir şey var, ağızın bu tarz dezanfektanlarla, klorheksidin olur, alkol olur; bunlarla çalkalanmasının virüs yükünü azalttığı söyleniyor. Siz kalkıp neye dayanarak böyle bir şey yapabiliyorsunuz? Gerçekten hayretler içerisindeyim. Çok yersiz. Bu inanılmaz bir şey. Ben olsam böyle bir uygulamadan hemen dönerim" diye konuştu.
http://www.krttv.com.tr/gundem/bilimkuruluuyesialkolyasaginatepkigosterdih74139.html
Tanju Özcan'dan Mansur Yavaş'a: "Bırak şu guru inadı"37 izlenme
ODTÜ mezuniyet töreninde protesto: Rektör dakikalarca yuhalandı!48 izlenme
Manifest Grubuna Hapis Talebi!25 izlenme
Aynı gün üç Saraçhane davası: "Biz her dönemin olağan şüphelisiyiz"23 izlenme
Selanik’teki Atatürk Evi’ne saldırı girişimi!180 izlenme
Saldırıdan kurtulan öğrenciler yeniden okullara döndü39 izlenme
Canlı yayında tansiyon yükseldi, Barış Yarkadaş ile Hacı Yakışıklı arasında sert tartışma!80 izlenme
Turkcell'den Kılıçdaroğlu'na SMS ambargosu açıklaması: "BTK kararını uyguladık"55 izlenme
150 kişiye mezar olan sitede skandallar raporu: "Birçok husus dikkate alınmamış"
Milyonların gözü 18 Aralık'ta! Kapalı zarfla verdiler: İşte TÜRK-İŞ'in asgari ücret talebi
Miras kavgası ortaya çıkardı: Menzil şeyhi, Valiliğin imar kıyağını böyle itiraf etti
AFAD açıkladı: 30 milyar liralık deprem bağışı hâlâ yatırılmadı