İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Manifest müzik grubu üyeleri ile sahnede dans ve gösteri yapan kişiler hakkında, "hayasızca hareketler" kapsamında "teşhircilik" gerekçesiyle başlattığı soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, grup üyelerinin "teşhir suretiyle hayasızca hareketlerde bulunma" suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi.

Başsavcılık, 6 Eylül'de Şişli ilçesi Harbiye Mahallesi'ndeki halka açık konserde şarkı söyleyen Manifest müzik grubu üyeleri ile sahnede dans ve gösteri yapan kişiler hakkında, "hayasızca hareketler" kapsamında "teşhircilik" suçundan resen soruşturma başlatıldığını bildirmişti.
Başsavcılıktan yapılan açıklamada, grubun KüçükÇiftlik Park'taki konseri sırasında çeşitli dans gösterileri yapıldığı belirtilmişti. Bu sırada "toplumun ortak ahlak değerlerini olumsuz etkileyecek hareketlerde bulunduklarının" tespit edildiği ifade edilmişti.

Açıklamada, bu şekilde çocukların ve gençlerin olumsuz etkileneceği yönündeki değerlendirmelere yer verilmişti. Başsavcılık açıklamasında ayrıca halka açık konserdeki eylemlerle ilgili inceleme başlatıldığı kaydedilirken "Şüphelilerin tespiti için kolluk birimlerine talimat verilmiştir" denilmişti.
Gerçek Gündem
Bülent Arınç, damadı Ekrem Yeter için hakimlere teşekkür etti!34 izlenme
Cemile Bayraktar: Kemal Sunal bu ülkeye yapılmış büyük bir kötülük273 izlenme
CHP kulislerinde Akın Gürlek'in tavrı konuşuluyor: Cezaevi şartları artık daha da zorlaşacak17 izlenme
Enkazı inceleyen jeofizik mühendisi: Yatay demirler eksik41 izlenme
Mansur Yavaş, engellemelere rağmen harekete geçti!46 izlenme
Bir babanın en zor anları... 'Çocuklarım benden bir şey istiyor ciğerim parçalanıyor. Çocuğa istediğini alamıyorum...'46 izlenme
Dilan Polat davasında mahkeme kararını verdi57 izlenme
El yazısıyla 4 sayfada anlattı: 'Ben de dolandırıldım' diyen Tosuncuk suçu bakın kime attı!54 izlenme
Dilan Polat – Engin Polat: "Özür diliyoruz"
AKP'li belediye kadın ve erkeklerin otelinin arasına 1 kilometre mesafe şartı getirdi
Metin Lokumcu davasında 13 yıllık adalet arayışında vicdanları yaralayan karar! Tüm sanıklara beraat
Salgını fırsat bilen müdürden harem selamlık uygulama!