İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, Suriye sınırında yaptığı açıklamada, "Bayramlaşmaya giden Suriyeliler Türkiye'ye geri alınmasın" dedi.
Özdağ, Kilis'te sınır hattını gezdi. Öncüpınar Sınır Kapısı önünde açıklama yapan Özdağ, Türkiye'de yaşayan 20 kişiden birinin sığınmacı olduğunu belirtti. Özdağ, Kurban Bayramı nedeniyle ülkelerine ziyarete giden Suriyelilerin yeniden Türkiye'ye alınmaması gerektiğini savunarak, şunları söyledi:
"Ülkemizde Suriye'den sığınmış sayıları 4 milyona ilerleyen bir sığınmacı kitlesi bulunmaktadır. Halen Türkiye'de yaşayan 20 kişiden biri sığınmacıdır. Bundan 20 sene sonra Türkiye’de yaşayan eğer Suriyeliler ülkelerine dönmez iseler, her 13 kişiden birisi Suriyeli sığınmacı olacaktır. Bu 7.5 milyon Suriyeli sığınmacının 2040 yılında Türkiye'de olacağı anlamına gelmektedir. Şu ana kadar ülkemizin Suriyeli sığınmacılar için harcadığı para 38 milyar doları bulmuştur. Bayram vesilesiyle birçok Suriyeli sığınmacının ülkelerine gittiklerini ve Türkiye'ye döndüğünü görüyoruz.
"AVRUPA KABUL ETMİYOR"
Avrupa'ya giden Suriyeli sığınmacılar Suriye'ye tatil için gittikleri zaman tekrar gittikleri ülkeye kabul edilmiyorlar, doğrusu da budur. Eğer bir ülkeden savaş için kaçıyor ve tatil yapmaya o ülkeye gidiyorsanız bunun anlamı o ülkede kalma şartlarınızın ortaya çıkmış olmasıdır. Biz İyi parti olarak Suriyeli sığınmacılara Türkiye'de vatandaşlık değil, Suriye'de bir vatan verme fikrindeyiz. Suriye'ye barışın gelmesi için hızla çalışılması gerektiğine ve Suriyeli sığınmacıların da ülkelerin dönmeleri gerektiğine inanıyoruz. Bunun ilk adımı bayram için Suriye’ye giden Suriyelilerin Türkiye'ye dönüşlerine izin verilmemesidir. Bayramlaşmaya giden Suriyeliler Türkiye'ye geri alınmasın."
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/bayramlasmayagidensuriyelilerturkiyeyegerialinmasinh109490.html
Kriz çıkaran Barzani ziyareti için üç bakana üç ayrı soru önergesi13 izlenme
Uğur Dündar Sezgin Baran Korkmaz ile konuşup, herkesin merak ettiği 12 kişilik listeyi sordu!86 izlenme
Asgari ücret kaç lira olacak? Patronların teklifi belli oldu!16 izlenme
Yunanistan'ın Türkiye'ye yönelik provokasyonları iki ülke arasındaki gerilimi tırmandırdı40 izlenme
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘acil önceliğimiz’ diyerek açıkladı: "Biraz sabır..."105 izlenme
Yine KYK yurdu yine asansör skandalı: Muş Sultan Alparslan Kız KYK Yurdu'nda asansör düştü!57 izlenme
AKP'nin ağır toplarından Hayati Yazıcı'nın dünürüne ihale kıyağı53 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 13.755 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.807.387'ye, can kaybı da 29.160’a yükseldi!69 izlenme