Kurban Bayramı için 9 gün tatil ilan edilmesiyle uçak ve otobüslere zam yağdı. Sosyal medyada birçok kullanıcı bilet fiyatlarından yakındı. Bir kullanıcı İstanbul’dan Hatay’a uçak biletlerinin 5 bin liradan başladığını paylaşarak, “Allah sizi bildiği gibi yapsın ya bayramda memlekete gitmek bile lüks” dedi.
YÜZDE 20 ZAM YOLDA
İstanbul’dan Ankara’ya uçak biletleri 15002000 lira, otobüs biletleri 11001400 lira arasında seyrediyor. İstanbulİzmir güzergahında ise uçak biletleri 30005000 lira, otobüs biletleri 13001500 lira arasında seyrediyor. İstanbulGaziantep gibi uzun mesafelerde ise uçak biletleri 60007300 lira, otobüs biletleri 18002100 lira arasında değişiyor. Fiyatlar böyle olunca vatandaşın seyahat edemediğini belirten Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Mustafa Yıldırım, “Son beş yılda seyahat talebi yüzde 50 düştü. Akaryakıt, otoyol gibi maliyetlerimiz arttığı için sektör, iş olmamasına rağmen zam yapmak zorunda kalıyor. Yaz dönemine girerken yeniden bir yüzde 20’lik zam gelir” dedi.
Havayolunda ise Ulaştırma Bakanlığı’nın belirlediği tavan fiyatlara geçen ay yüzde 14 zam gelmiş ve iç hat biletlerde tavan fiyat 6.990 liraya yükselmişti. Sektörde bilet fiyatları şimdiden bu tutarı geçti. Havayolu sektöründe yeni zam konuşulmaya başlandı.
Sözcü
Özgür Çelik'ten iddianameye ilk tepki: "İftira at kurtul düzeni!"20 izlenme
Avustralyalı askerin ülkesine götürdüğü bayrak yüz yıl sonra vatanına döndü!89 izlenme
Eşini 24 saatte müdür yapan valinin, paspas çeken milli güreşçiden haberi yokmuş!411 izlenme
Özgür Demirtaş’tan Melih Gökçek’e ağır sözler: “Altı üstü kıytırık eski bir siyasetçisin”27 izlenme
Ekonomist Ali Bilge açıkladı: Ayakkabı kutularındaki paralar ve 17-25 Aralık yolsuzluk dosyaları yeniden gündeme mi gelecek?126 izlenme
İlahiyat dekanı eski gelinini işe aldı: Savunması pes dedirtti14 izlenme
Halk Ekmek'e zam gelecek mi? İHE Genel Müdürü Gedik'ten flaş açıklama30 izlenme
TTB'yi hedef alan Bahçeli'ye tepkil yağdı!169 izlenme