Anasayfa1
06 Mayıs 2026 ( 10 izlenme )
Reklamlar

Bayramda memlekete gitmek bile lüks oldu


Bayram 9 güne çıktı, 24 saat geçmeden uçak ve otobüs biletine zam hazırlığı başladı. Otobüsçüler Federasyonu Başkanı, “Akaryakıt uçtu, zam şart oldu” dedi.


Kurban Bayramı için 9 gün tatil ilan edilmesiyle uçak ve otobüslere zam yağdı. Sosyal medyada birçok kullanıcı bilet fiyatlarından yakındı. Bir kullanıcı İstanbul’dan Hatay’a uçak biletlerinin 5 bin liradan başladığını paylaşarak, “Allah sizi bildiği gibi yapsın ya bayramda memlekete gitmek bile lüks” dedi.

YÜZDE 20 ZAM YOLDA

İstanbul’dan Ankara’ya uçak biletleri 15002000 lira, otobüs biletleri 11001400 lira arasında seyrediyor. İstanbulİzmir güzergahında ise uçak biletleri 30005000 lira, otobüs biletleri 13001500 lira arasında seyrediyor. İstanbulGaziantep gibi uzun mesafelerde ise uçak biletleri 60007300 lira, otobüs biletleri 18002100 lira arasında değişiyor. Fiyatlar böyle olunca vatandaşın seyahat edemediğini belirten Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Mustafa Yıldırım, “Son beş yılda seyahat talebi yüzde 50 düştü. Akaryakıt, otoyol gibi maliyetlerimiz arttığı için sektör, iş olmamasına rağmen zam yapmak zorunda kalıyor. Yaz dönemine girerken yeniden bir yüzde 20’lik zam gelir” dedi. 

Havayolunda beklenti var

Havayolunda ise Ulaştırma Bakanlığı’nın belirlediği tavan fiyatlara geçen ay yüzde 14 zam gelmiş ve iç hat biletlerde tavan fiyat 6.990 liraya yükselmişti. Sektörde bilet fiyatları şimdiden bu tutarı geçti. Havayolu sektöründe yeni zam konuşulmaya başlandı.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Özgür Özel'den flaş iddia! "Aziz İhsan Aktaş'ın kaçtığı söyleniyor" AKP’de istifaların ardı arkası kesilmiyor! Gerekçeler dikkat çekiyor Samsun'da Atatürk afişlerine alçak saldırı! Gerici Akit, rakı içen Sıla'yı hedef gösterdi!