Bakanlık, geçen yıl aralarında müdür, müdür yardımcısı ve şef kadrolarının da bulunduğu toplam 1200 kadro için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açtı.
Binlerce personelin başvuru yaptığı görevde yükselme ve unvan değişikliği için yazılı sınav geçen yıl eylül ayında yapıldı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ertelenen mülakat ise nisan ayı içerisinde yapılırken mülakatın sonuçları ise 28 Mayıs seçiminin ardından açıklandı.
Erdoğan’ın seçim öncesinde, “Mülakatı kaldıracağız” vaadine karşılık sınavdan yüksek puan alan bazı adaylar, mülakattan düşük puan aldıkları ve sınavı geçemedikleri belirtildi.
Sınavdan yüksek alan adaylar mülakatın iptal olması gerektiğini belirterek bakanlığa çağrı yaptı. Cumhuriyet'ten Rengin Temoçin, mülakatta elenen çalışanlarla konuştu.
"KENDİMİZİ TANITMA FIRSATI VERİLMEDEN SORULAR SORULDU"
Görevde yükselme sınavına giren bakanlık çalışanları yaşadıkları süreci şu şekilde anlattı: “Yüksek puanlar aldıktan sonra mülakatımız deprem sebebiyle ertelendi. Daha sonra seçim zamanına denk geldi. Nisan ayında mülakata girdik.
Sonuçlar 16 Mayıs’ta açıklanması gerekirken açıklanmadı. 28 Mayıs seçimlerinden sonraki gün açıklandı.
100’den fazla kişiyiz ve 80 puan üstü almış olmamıza rağmen elenmişiz. 62 puan alanlar mülakatta 90 puan almışlar ama bizler elenmişiz.”
Adaylar, “Mülakat 34 dakika sürdü. Bir insanın kendini ifade edebilme kabiliyeti, bilgi düzeyi sınav konularına hâkimiyeti, iletişim kabiliyeti bütün bunların ölçülmesi gereken bir zaman dilimidir.
Oturur oturmaz bizlere kendimizi tanıtma fırsatı verilmeden sorular soruldu. Ama belli ki sorulara cevap vermekle alakalı değilmiş” ifadelerini kullandı.
MÜLAKATTA SORULAN SORULARDAN BAZILARI ŞÖYLE
3 dakikalık mülakatta sorulan sorulardan bazıları ise şu şekilde:
“Yerli otomobil TOGG Cumhurbaşkanı tarafından ilk kime hediye edildi? Peygamberimizin halifeler içindeki damatları kimlerdir? Türkiye’nin ilk başörtülü valisi kimdir? Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı kimindir?”
Yeniçağ
Atatürk Orman Çiftliği'nde 'Sit Alanı' bilmecesi! Resmi Gazete'de yayımlandı, akıllarda soru işareti bıraktı41 izlenme
Sivas’ta doktor yok ama servisler kapatılmayacak129 izlenme
Telefon satıcısı fakirleştirilen Türkiye'nin son durumunu özetledi 'Vatandaşlar tuşlu telefonlara dönüyor'44 izlenme
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme59 izlenme
Milyarlarca liralık kamu zararı: "AKP para için bunu da yaptı"43 izlenme
Hazine kaçak geçen yabancılar yüzünden 1 milyar lira ödedi: "Sözleşmeleri imzalayan ve Sayıştay'ın tüm uyarılarına rağmen yıllardır tedbir almayan yetkililer hakkında adli işlem yapılmalıdır"28 izlenme
Bu devirde böyle baban olacak!230 izlenme
Rüşvet pazarlığında yeni ayrıntılar: 1,5 yıldır ifadesi dahi alınmadı33 izlenme
Athena Gökhan yandaş medyanın hedefinde
Bomba iddia! Berat Albayrak döneminde buhar olan 128 milyar dolar bakın kimlere akıtılmış!
Taksim'de İstiklal Marşı'nı okuyanlara gözaltı!
CHP'den AKP'li üst düzey yöneticiler hakkında suç duyurusu! Aralarında Binali Yıldırım da var!