Sivas Numune Hastanesi Onkoloji Servisinde bulunan tek uzman doktorun da istifa edip ayrılmasının ardından servisin kapatılması gündeme gelmişti. Hasta yakınlarının tepkisi üzerine İl Sağlık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada servisin kapatılmayacağı belirtilerek, “Numune Hastanesi'nde çalışan Onkoloji Uzmanı Sivas'taki Devlet Hastanelerinde çalışan tek uzman olduğundan haftanın 3 günü Numune Hastanesi'nde, 2 günü Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde hizmet vermekteydi. Kendisi istifa ederek Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne öğretim üyesi olarak geçmiştir. Ayrılışını 16 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirmiştir. 89. Dönem de Onkoloji Uzmanı talebimiz olacaktır ve Onkoloji Uzmanımız gelene kadar, ayrılan doktorumuz 3 gün Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 2 gün Numune Hastanemizde hizmet verecektir. Servisin kapatılması söz konusu değildir.”denildi.
Öte yandan Sivas İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fethullah Selçuk Moğulkoç'un imzasını taşıyan yazılı açıklamada, Çocuk Kardiyoloji ve Çocuk Nöroloji alanlarında yeterli sayıda doktor yetiştirilemediği için Sivas'a doktor ataması yapılamadığı belirtilip, “Çocuk Kardiyoloğu 27 Ağustos 2018, Çocuk Nöroloğu 22 Şubat 2019 tarihlerinde mecburi hizmetlerini tamamlayarak hastanemizden ayrılmışlardır. Ayrıldıkları tarihlerden itibaren her dönem doktor talebi yapılmış, ancak her iki branşta da yetişen hekim sayısı çok az olduğundan ve genellikle mazeret sebebiyle atandıklarından Sivas'a atama gerçekleşmemiştir.” denildi.
İHA
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/sivastadoktoryokamaservislerkapatilmayacak5342145/
Ekrem İmamoğlu'nun kendisine açılan soruşturmayı öğrendiği an37 izlenme
Üniversite, yemeğe yüzde bin 400 zam yaptı!37 izlenme
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen’in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi26 izlenme
Narin cinayetinde 9 tutuklama talebi! Anne ve ağabeyin ifadeleri ortaya çıktı66 izlenme
Öğretmenler Ankara’da ses yükseltti: "Atama istiyoruz"32 izlenme
İstanbul, Ankara ve İzmir için ilk sonuçlar!513 izlenme
Üç çocuğuyla çadırda kalan Adıyamanlı depremzedeye 4.145 TL elektrik faturası geldi! “Depremden kurtulduk, borçlarınızdan kurtulamadık. Alın götürün hapse atın”43 izlenme
Özgür Özel: "Baba ocağını geri almak üzere çıkıyoruz"16 izlenme