“Domuz bağları”, “mezar evler” ve “satırlı cinayetlerle” 90'lı yıllara damga vuran terör örgütü Hizbullah ana davasında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin adil yargılanma hakkının ihlal edildiği kararı vermesinin ardından 6 sanığın tahliye edildiği ve yeniden yargılandığı ortaya çıkmıştı.
Dosya kapsamında ilginç bir gelişme yaşandığı öğrenildi. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamada duruşma savcısı 3 Aralık 2021'de bir mütalaa verdi.
Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, mütalaada yeniden yargılanmanın başlamasından sonra sanıkların bir kez daha mahkeme huzurunda savunma yaptıkları belirtildi.
Sanıkların mahkemedeki ifadelerinde, soruşturma aşamasında polisler tarafından gözaltına alındıktan sonra işkenceye maruz kaldıklarını bu nedenle polis tarafından düzenlenen ifade tutanaklarını kabul etmek zorunda kaldıklarını beyan ettikleri aktarıldı.
Duruşma savcısının bu talebin ardından Hizbullah sanıklarını gözaltına alan, ifadelerini alan polisler hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
Yeniden yargılamanın görüldüğü Diyarbakır 6. Ağır Mahkemesi’nde 14 Şubat 2022'de görülen 6. celsede ise mahkeme başkanı bu konuya değinerek sanıklar hakkında suç duyusunda bulunulduğunu belirtti.
Ara kararını açıklayan heyet Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunun sonucunun beklenmesine ve suç duyurusunun akıbetinin sorulmasına karar verdi.
Gerçek Gündem
İlahiyat mezunu vatandaşın isyanı '70 yıldır dinciler bu ülkeyi yönetiyor, işte ülkenin hali! İlahiyat mezunuyum bundan sonra oyumu TKP’ye vereceğim!'83 izlenme
Adli Tıp Narin'in ön otopsi raporunu açıkladı!148 izlenme
TL'nin mum gibi eridiğini gösteren tablo: İşte yıllar göre asgari ücret ve dolar karşılıkları48 izlenme
AKP’nin yeni hedefi ‘merdiven altı’ medreselere yasal statü vermek!104 izlenme
Türkler işsiz gezerken Afrikalılar kendilerine pazar kurdu: Fatih'te bir hanın alt katını kapattılar36 izlenme
EYT'lilere kritik uyarı. GSS borcu olanlar dikkat: Emeklilik başvurusu geçersiz sayılabilir!52 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 8.151 yeni vaka tespit edildi ve 59 kişi hayatını kaybetti, 4.946 kişi de sağlığına kavuştu!49 izlenme
İspark'ın zararını Sayıştay buldu! İşte şoke eden zarar kalemleri...147 izlenme
Bilal Erdoğan lüks AVM’de tavukçu açtı!
CHP'li belediye başkanı AKP döneminde alınan 12 milyon Euro'luk kredinin peşine düştü!
Hafize Gaye Erkan'ın istifasını kim istedi? İşte kulislerde konuşulan iddia
Cumhur İttifakı'nın önemli kalelerinden biriydi: Son ankette AKP'deki düşüş 10 puanı aştı, ikinci parti değişti!