24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala, araştırma şirketi Gezici, bir hafta aranın ardından yeni bir anket paylaştı.
Anket, bundan bir hafta önce yapılan ankette olduğu gibi cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kaldığını gösterirken, AKP ile MHP'nin oluşturduğu “Cumhur İttifakı”nın milletvekili seçimlerinde aldığı oy yüzde 48.7'le değişim kaydetmedi.
Diken'in Reuters'ten Gülsen Solaker'in haberinden derlediği bilgilere göre, HDP bir hafta önceki ankete kıyasla 0.1 puan artışla yüzde 11.5 oranında oya ulaşıyor.
Kararsızların dağılımı yapıldığında İnce'nin oy oranı yüzde 25.8'den yüzde 27.8'e yükselirken, İYİ Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in oyu 0.3 puan düşüşle yüzde 14.1'e indi.
“DEMİRTAŞ'IN OYU 0.1 PUAN AZALDI”
HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ın oyu 0.1 puan azalarak yüzde 10'a inerken, Saadet Partisi adayı Temel Karamollaoğlu oyu değişim göstermeden yüzde 0.6'da kaldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oyu ise yüzde 1.6 azalarak yüzde 47.1'e indi.
Anket, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden, 12 kent, 34 ilçe ve 148 mahallede toplam 2 bin 814 katılımcıyla 23 Haziran'da yüz yüze görüşme yapılarak gerçekleştirildi.
https://odatv.com/erdoganeridiinceartti14061801.html
Türkiye’den giden 1134 insanda Covid-19 çıktı! Corona virüsünde İspanya ve İtalya’yı geçtik!107 izlenme
CHP Lideri Özel Şişli'den seslendi: "Biz o iddianameyi yargılanmak için değil, bu iftiracıları yargılamak için bekliyoruz"11 izlenme
CHP'li Ali Öztunç, Öcalan ile ilgili Ankara kulislerinde konuşulan şok gelişmeyi açıkladı30 izlenme
Google, 'yapay zeka canlandı' diyen mühendisi işten kovdu29 izlenme
İstanbul'da yaşamak atık lüks!39 izlenme
AKP'nin iddiası kalmadı! Ne dedilerse tek tek çöktü!68 izlenme
Erdoğan’ın ‘her yeri ekin’ sözüne güvenen çiftçilere ceza yağdı!30 izlenme
Okul bahçesinde öpüşen çocuğa 4.5 yıl hapis, görüntüyü çekene beraat!333 izlenme
İmam hatip lisesinin tartışma yaratan ‘gurur’ tablosu: Tüm öğrenciler Suriyeli neredeyse Türk yok!
‘Fatih Terim Fonu’na ‘500 bin dolar kaptıran’ zabıta görevden alındı
Hasan İmamoğlu: "Haksız yere bu kadar insanlara eziyet çektiren, bizim kadar perişanlığa sürükleyenler, çoluk çocuğunun ciğerinden et yiyerek iyileşmeye uğraşsın ve iyileşemesin"
İmamoğlu’na tazminatı ödemeyen Akit TV’ye haciz!