Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun 40 bin araçlık geçiş garantisi verilen ve boş kaldığı için eleştirilen Osmangazi Köprüsü’nden 24 Temmuz tarihinde 64 bin araç geçtiğini açıklaması sosyal medyada tartışma yarattı.
Eski bankacı ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kerim Rota, sözleşme geçiş ücretinin 370 lira, vergi mükellefi destekli geçiş ücretinin ise 147,5 lira olduğuna dikkat çekerek, şöyle dedi:
Fark 222,5 lira. Günlük garanti tutarı; 14,8 Milyon lira. 24 Temmuzda vergilerimizle ödenecek tutar yaklaşık 5,3 ile 14,3 milyon lira arası. Bir tweet de cebimizden para çıkmadığı gün olursa atın lütfen.
Eski Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan daha önce yaptığı açıklamada, Osmangazi Köprüsü’nden geçiş için 44,5 dolar olarak alınması gereken ücretin 15 dolar artı KDV olarak alındığını, araç başına yaklaşık 30 dolarlık farkın ise Hazine tarafından karşılandığını belirtmişti.
Fatih Sezer ise Twitter'da şu değerlendirmede bulundu:
Bayram dönüşü ve cumartesi günü 64.406 araç geçiyorsa yılda günlük ortalama 16 bin araç ancak geçiyordur. En iyimser tahminle 20 bin. Bayram dönüşü yoğunluğunun verisi neden paylaşılır anlamıyorum. Üstelik ödenmesi gereken ücretin yarıdan fazlasını da devlet şirkete ödüyor.
Utanmaz savunma! Sosyal medya olmasa serbest gezecek tacizcilere 30 yıl hapsi istendi!16 izlenme
İl Hıfzıssıhha Kurulu açıkladı! 3 mahalle ile 34 bina karantinaya alındı!79 izlenme
AKP'li belediye başkanının teklifi partisini ikiye böldü, afetzedeye yardım reddedildi!34 izlenme
AKP'li İBB'nin tanzim bilançosu: Zamlara çare olmadı, 4 milyon zarar yazdı!46 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 61.727 yeni vaka tespit edildi, 35.163 kişi sağlığına kavuşurken, 173 kişi hayatını kaybetti!48 izlenme
Yılmaz Özdil kura dikkat çekti: 'Milyar dolarlar hortumlanıyor'47 izlenme
Emekliye niye zam yapılmıyor ortaya çıktı: "Metresi 4 bin dolarlık otoyola metre başına 8 bin 500 dolar ödenmiş"16 izlenme
Merdan Yanardağ hakkında iddianame hazırlandı32 izlenme
Cumhur İttifakı'nda büyük erime!
İmamoğlu'ndan Ahmet Özer'e terörist diyen AKP'lilere tepki: "Senin yanında konuşmadığımı biliyorsun, seni adam yerine koymam ben. Bağırma oradan terbiyesiz!"
Diyarbakır'da depremde yıkılan 2 bina göz göre göre 137 kişiye mezar olmuş
İBB'den Halk Ekmek müjdesi