Kültür Bakanlığı İstanbul Türk Müziği Araştırma Topluluğunun açtığı sınavda postnişin branşını Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu İnsan ve İrfan Vakfının başkanı ve Bilal Erdoğan’ın eşinin dayısı olan Fatih Çıtlak kazanmıştı. Sınavı kazanan diğer 6 ismin de Bilal Erdoğan’ın kurduğu vakfın yöneticisi olduğu ortaya çıktı.
KRT'den Çağdaş Ulus'un haberine göre, Kültür Bakanlığı, İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu postnişin, başsemazen, zakir, stajyer sanatçı alımı için sınav düzenledi.
KRT sınava kayırma gölgesi düşüren ayrıntıyı yakalamış, Türkiye'ye duyurmuştu. Postnişin bölümüne başvuran tek kişi sınavdan 100 tam puan aldı. Kazanan kişi tanıdık bir simaydı. Ramazan ayında yaptığı televizyon programlarıyla bilinen Fatih Çıtlak. Ama Çıtlak'ın bilinmeyen yanı cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın eşi Reyyan Uzuner'in dayısı olmasıydı. Çıtlak aynı zamanda Bilal Erdoğan'ın kurduğu İnsan ve İrfan Vakfının da başında. KRT o sınavla ilgili yeni ayrıntılara ulaştı. İnsan ve İrfan Vakfının yönetiminde olan ve sınavı kazanan tek kişi Fatih Çıtlak değil.
Kültür Bakanlığının sınavıyla 18 kişi işe alındı. Bu 18 kişiden altısı Bilal Erdoğan'ın kurduğu vakfın yönetiminde.
İşte onlardan biri. Abdurrahman Tevruz. Vakfın internet sitesinde yönetim kurulu üyeleri arasında ismi var. Aynı zamanda kurucu. tevruz sınavda 98,60 puan alarak semazenbaşı branşını kazandı.
Abdurrahman Tevruz ismi internette arandığında bir trafik kazasına karıştığı görülüyor. 2011 yılında istanbul Üsküdar’da aşırı hızla kullandığı arabasıyla Kadriye turan ve 4 yaşındaki torunu Tarık Tunay Turan'a çarpan Tevruz, çocuğun ölümüne neden olmuştu. Savcı, Abdurrahman Tevruz'un kazada kusurlu olduğunu belirterek "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiş ancak Adli Tıp Kurumunun hazırladığı raporda Tevruz’un "tali kusurlu" olduğu belirtilince üsküdar 2. ağır ceza mahkemesi 5 ay tutuklu kalan tevruz’un tahliyesine karar vermişti.
Ve başka bir isim... Abdullah Gürsoy. o da Bilal Erdoğan'ın kurduğu vakfın yönetim kurulu üyeleri arasında. Sınavda 88.20 puanla semazen seçildi.
Yusuf Samet Bilkil, sınavı kazanan başka bir isim. Sınavda 93 puan alarak hafız seçildi. İnsan ve İrfan Vakfının mütevelli heyetinde yer alıyor.
Aygen Atay... Kültür Bakanlığı’nın sınavında 84 puan alarak zakir seçildi. Bilal Erdoğan’ın kurduğu İnsan ve İrfan Vakfının mütevelli heyetinde yer alıyor.
İskender Cüre de sınavı kazanan başka bir isim. Sınavda 96.40 puan alarak semazen seçildi. Bilal Erdoğan’ın kurduğu vakıfta genel koordinatör olarak görev yapıyor.
Kültür bakanlığı’nın sınavına mevleviler de tepki göstermişti., Mevlana’nın 22’nci kuşak torunu Faruk hemdem Çelebi “mevlevilik geleneği 750 yıldır belli ritüeller çerçevesinde devam ediyor. İlanla postnişin aramak ve kimlerden oluştuğu belli olmayan bir kurul tarafından sınava tabi tutulması mevlevilik geleneği ile örtüşmüyor. Postnişinliğin stajyeri, kıdemlisi olmaz." demişti.
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çok sert 'Sedef Kabaş' tepkisi! "Buralara kadar düştü zavallı"43 izlenme
Rusya'dan alınan gaz 3 kat daha pahalı!61 izlenme
AKP'li belediyedeki yolsuzlukları sürekli gündeme getiren Gazeteci Sinan Aygül'e saldırı anları ortaya çıktı!46 izlenme
Erdoğan'a yakın isim ihaleleri art arda kaptı14 izlenme
Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon: 13 gözaltı7 izlenme
İlahiyat dekanı eski gelinini işe aldı: Savunması pes dedirtti6 izlenme
Dış ticaret açığı patladı, 216 milyar dolarla rekor kırdı28 izlenme
İktidar yanlısı Sabah, yalanlarla Cumhuriyet'i hedef aldı: Evde Kur'an bulundurmak suçmuş!40 izlenme
Erdoğan'ın 'küserim, tıraşlayın' dediği ancak hiç birşey yapılmayan 16/9 Kuleleri hakkında bir skandal daha!
Erdoğan'ın yakın koruması Hakan Tek'in TikTok'taki 'destelerle para saçtığı' videoları ortaya çıktı!
Mahkemeden skandal karar! Çocuk istismarından yargılanan AKP'li iş insanı beraat etti
Kur korumalının faturası 1 trilyon