Seçim öncesi alelacele basına kapalı yapılan ihalede Türk Ticaret Bankası'na (Türkbank) 455 milyon lirayla en yüksek teklifi veren ihracatçıların ihaleye İhracatı Geliştirme A.Ş (İGE) üzerinden girdiği öğrenildi. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) önderliğinde ve ortaklığında ihracata destek sağlamak amacıyla 1 yıl önce kurulan İGE A.Ş'nin yönetim kurulu başkanlığı koltuğunda Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay oturuyor.
TMSF'NİN ONAYI BEKLENİYOR
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) İGE'ye satışı onaylaması halinde Bakan Yardımcısı Turagay, İGE üzerinden Türkbank'ın patronu da olacak. 110 yıllık tarihi Türkbank'ın değerinin çok altında gittiği, ihracatçılara satış için seçim öncesinde özellikle hızlı hareket edildiği iddia ediliyor.
SÖZCÜ'nün duyurduğu Türkbank ihalesi, ekonomi alanında büyük yankı uyandırdı. İGE ortağı olan bazı ihracatçılar ihaleyi, “Banka sahibi olmuşuz, ama haberimiz yok” sözleriyle yorumlarken, ihaleye katılan bir firma temsilcisi, “İhalede İGE A.Ş diye bir şirketi hiç duymadık. TİM adına gelindiği ifade edildi. Ama zaten çok fark etmiyor” dedi.
Bilgi veren kaynaklar, TİM'in yasa gereği bu tür ihalelere giremediğini, TİM'in ve üyelerinin ortağı olduğu İGE adına teklif sunulduğunu söylediler. İGE A.Ş'nin yüzde 6.83'lük A grubu hissesi TİM'in elinde bulunuyor. Şirket hisselerinin yüzde 5'i Türk Eximbank'a, yüzde 72.8'i 62 ihracatçı birliğine, yüzde 15.37'si de kamu ve özel 20 bankaya ait.

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, İhracatı Geliştirme A.Ş'nin de başkanlığını yapıyor.
Skandal rapor! Trakya’daki tarım alanları yapılaşmaya açılabilecek!101 izlenme
Dolara müdahalenin olmadığı gün Merkez Bankası'nın rezervi eridi!41 izlenme
Sayıştay uyardı: Malzemeler hiç kullanılmadan depolarda çürümeye bırakıldı30 izlenme
Ünlü strateji oyununda Cumhuriyet devrimleri ve şeriat detayı68 izlenme
Oğuz Arda'nın annesi Mısra Öz'den Çorlu tren faciası davasının hakimlerine 'Bu hakimler beni sanık yaptı! Hepsi sarayın soytarısı!'97 izlenme
AKP treninin kirası sır oldu16 izlenme
İYİ Parti GİK üyesi Bülent Gürsoy partisinden istifa etti51 izlenme
Rusya, Harkov ve doğusundaki Kramatorsk kentlerinde kamu ve üniversite binalarını vurdu, ölü ve yaralılar var!77 izlenme
Kişi başı kredi kart borcu asgari ücretin neredeyse 3 katı
Bu fotoğraflar Türkiye'den! Kaldırımda yürüyen genç kızları taciz edip dövdüler.
İBB yöneticisi ifşa etti! İBB’nin yeni taksi teklifini reddeden Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu’nun taksisine, farklı ücret yazmaktan ceza kesildiği ortaya çıktı!
Restorasyonunu o yönetmişti, Müze Gazhane'de "Mahir Polat'a özgürlük" eylemi: 'Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz!'