Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Petrolleri ve BOTAŞ’ın satılacağı iddialarına ilişkin “Ne Türkiye Petrollerinin ne de BOTAŞ'ın satılması kesinlikle söz konusu değil” demişti ancak halka arz yoluyla hisse satışı olabileceği iddiaları devam ediyor.
Bloomberg’in haberine göre kamu enerji şirketlerinde olası hisse satışı öncesinde yapılandırma hazırlıkları yapılıyor. Kaynaklar, bu kapsamda doğalgaz ithalatçısı Boru Hatları ve Petrol Taşıma A.Ş.’nin (BOTAŞ) ilk yapılandırılması amaçlanan şirketler arasında olduğunu belirtti.
Kaynaklara göre BOTAŞ'ın doğalgaz ticareti ile iletim bölümlerinin ayrılması, daha kârlı olan iletim bölümünün ileride hisse satışına uygun hale getirilmesi amaçlanıyor.
Çoğu Türkiye Varlık Fonu portföyünde olan enerji firmalarının yeniden yapılandırılmasına Türkiye Elektrik İletim Anonim (TEİAŞ) ile başlanmıştı.
Konu hakkında eylülde Bloomberg'e konuşan Enerji Bakanı Fatih Dönmez, “TEİAŞ'ta halka arzı yapacağız ama orada az miktarlarda olacak. Yani her halükarda çoğunluk hissesi kamunun elinde olacak.” demişti.
Elektrik Üretim Anonim Şirketi'nde (EÜAŞ) ise özelleştirme programının yürümesi halinde bunun, varlık satışı üzerinden ilerleyeceğini kaydeden Dönmez “Hisse üzerinden bir özelleştirme şu anda düşünmüyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/bloombergbotasolasihissesatisiicinyapilandirilacak6717343/
Rumlardan skandal genelge: Atatürk sayfasını yırtın!45 izlenme
"Sarayın kibirli adamı herkesi kör sanmaya devam etsin"120 izlenme
H.K.G. davasında yanıtsız kalan sorular40 izlenme
Çölaşan'dan Akşener'e: "Siz neyin peşindesiniz, kime hizmet ediyorsunuz, amacınız nedir Meral Hanım!"18 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan mahkemede 'Akşener' göndermesi! 'Milliyetçi bildiklerimiz işbirlikçi çıktı'14 izlenme
Fırıncıdan dikkat çeken özür: "Zamlar için utanıyoruz"46 izlenme
İstanbul'da deprem paniği! Vatandaşlar korkudan sokağa döküldü29 izlenme
İhracatta İsrail sıfırlanırken şüphe çeken Filistin patlaması20 izlenme