Sayıştay denetçilerinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2022 yılına yönelik mali hesaplarında yaptığı incelemeler, AKP’nin özelleştirme kararı ile peydahlanan elektrik dağıtım şirketlerine sağlanan mali ayrıcalıkları gün yüzüne çıkardı.
BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Sayıştay’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na yönelik denetim raporuna göre, elektrik dağıtım şirketlerine, “Genel Aydınlatma Bedeli” adı altında her ay düzenli ödeme yapıldı. Şirketlerin TEDAŞ bütçesinden alacağı paranın herhangi bir aksama olmaksızın şirket hesaplarına yatırıldığı bildirildi.
Hemen her yıl yüz milyonlarca lira kar elde eden ve devletten yüz milyonlarca lira para alan şirketlerin, TEİAŞ'a elektrik iletiminden kaynaklanan borçlarının tamamını ödemediği belirlendi.
Raporda, elektrik dağıtım şirketlerinin ödeme yükümlülüklerini zamanında yerine getirmemeleri nedeniyle TEİAŞ’ın borçlarının arttığı belirtildi.
Elektrik dağıtıma yönelik 2013 yılında alınan özelleştirme kararının ardından faaliyete geçen şirketlere OcakHaziran 2023 döneminde sokak ve caddelerin aydınlatılması karşılığında 8 milyar 961 milyon 250 bin TL para aktarıldı. Bakanlığın, “Genel Aydınlatma Gideri” kaleminden yapılan ödemenin 2023 yılının sonunda 24 milyar 419 milyon 15 bin TL’ye ulaşacağı öngörüldü.
KRT
Ekrem İmamoğlu, selin ardından Eminönü'nü ziyaret etti! Esnafa söz verdi!138 izlenme
Akit yazarından AKP ile zenginleşenlere sert çağrı!491 izlenme
Rize'de bir sokak röportajında Erdoğan'ı 'Saçmaladığını düşünüyorum' diyerek eleştiren ve Sedat Peker'e selam gönderen vatandaş gözaltına alındı!29540 izlenme
'Gezicilerin başı kesilsin' diyen Erkan Tan, Gezi'de Erdoğan'a bakın ne demiş!339 izlenme
AKP'nin taşıma mitingi deşifre oldu !4012 izlenme
Sedat Peker'den çok konuşulacak tepki! "Devletin namusunu kirlettiler"42 izlenme
CHP'den emekliler için önemli hamle! Kanun teklifi sunuldu90 izlenme
'Türk havacılığında tarikat yapılanması' iddiası!103 izlenme
Ekrem İmamoğlu: Atatürk’e layık bir yönetici olacağıma söz veriyorum
Prof. Ersan Şen, Atatürk'e lanet okuyan imama ateş püskürdü! 'Kemalizmi eleştir, Mustafa Kemal'i eleştir buna katlanırım ama Mustafa Kemal'e kâfir diyemezsin!'
Dolar kuru bu sabah çok sert şekilde aniden yükseldi! Saat 06.10’da ne oldu?
Müfredattan Atatürk'ü sildiler, 10 Kasım için seferber oldular