CHP'li Lale Karabıyık, ülke genelinde 153 bin 640 öğretmen ihtiyacı olduğunu, planlama hatasından kaynaklı 41 bin 654 öğretmenin de ihtiyaç fazlası olduğuna dikkat çekti.
Ayrıca İstanbul'un 28 bin 721 öğretmen ihtiyacı olduğunu belirten Karabıyık, İstanbul'da dört öğrenciden birinin öğretmensiz kaldığını, öğretmen ihtiyacının ücretli öğretmen istihdamı ile karşılandığını kaydetti.
BAZI BÖLGELERDE AÇIK BAZILARINDA FAZLA VAR
CHP'li Lale Karabıyık, Şanlıurfa'da 29 bin 796 norm kadronun 7 bin 482'sinin, Gaziantep'te ise 27 bin 158 kadronun 4 bin 985'inin boş olduğunu belirtti.
Karabıyık açıklamasında, Ankara'da norm kadro 53 bin 036 iken mevcut öğretmen sayısının 53 bin 606 olduğunu, buna rağmen 5 bin 169 öğretmen ihtiyacı bulunduğunu belirtirken benzer bir durumun Eskişehir'de yaşandığını açıkladı. Lale Karabıyık, Eskişehir'de bin 102 öğretmenin fazla olduğunu söyledi.

PLANLAMA HATASININ FATURASI 3 MİLYAR TL’DEN FAZLA
Karabıyık, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen görevlendirmesini planlayamamasından dolayı 41 bin 654 öğretmenin ihtiyaç fazlası olduğunu, bu öğretmenlerin ise Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine maliyetinin yıllık yaklaşık 3 milyar 207 milyon 894 bin TL olduğunu söyledi.
CHP'li Karabıyık, norm ve fiili kadroların birbirine yakın olmasına rağmen aynı zamanda hem norm fazlası hem de açığı bulunan kimi bölgeler olduğunu, bu farktan dolayı da öğretmen ihtiyacının dengeli bir şekilde değerlendirilemediğini, çok sayıda öğretmen atıl kalırken, birçok bölgede öğretmen ihtiyacının karşılanamadığını, dolayısıyla hem kaynak israfına sebebiyet verildiğini, hem de ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde en önemli etken olan eğitim hizmetinin etkin şekilde sunulamadığını kaydetti.
https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/chpsayistayraporunuacikladiistanbulicinogretmenacigivar2673102/
Türk bayrağına 'muz' konulması Fatih Altaylı'yı çileden çıkarttı! 'Memleketinden kaçan yavşak...'85 izlenme
Gurbetçi kadın Almanya'daki Türk esnaflara isyan etti: "Dost kazığı"34 izlenme
Koç Holding'in 10 Kasım reklamını izleyenlerin gözyaşları sel oldu: "Doğru, artık kimsenin tebası değiliz"34 izlenme
Öldürülen Halil Falyalı kimdir?130 izlenme
Keçiören Devlet Hastanesi’nde bir kişi 'El cerrahisi yok, bedavadan para kazanıyorsun' diyerek başka doktora saldırdı!71 izlenme
Kılıçdaroğlu, İstanbul Sözleşmesi için CHP iktidarını işaret etti: "Bu millete sözüm var, iktidar olduğumuzda, ilk bir hafta, hatta 24 saat içinde İstanbul Sözleşmesi'ni tekrar yürürlüğe koyacağız"29 izlenme
Çanakkale Köprüsü yeni kara delik olacak!45 izlenme
Fahrettin Altun'dan Joe Biden itirafı! "Biliyorduk"68 izlenme
Berat Albayrak vekillerin sorularına haber linki atıyor!
İzmir Atatürk Lisesi'nin geleneksel vals gösterisi baskılar nedeniyle iptal edildi!
Vatandaşa seslendi: "Dışarıda 25 TL'ye alıyorsunuz, bizde 8 TL"
Sağlıklı beslenmek 'lüks' oldu! İstanbul Hali'nde de fiyatlar el yakıyor