Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Anagold Altın Madeni aktif bir fay hattı zonu üzerine kurulu olduğu biliniyor. Prof. Dr. Naci Görür de geçen yıl bu fay hattında 7 büyüklüğünde deprem beklendiğini söylemişti. Görür “Orada en son deprem 1766 gibi oldu, oradan endişe ediyoruz” demişti. Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz ise “Anagold Madencilik’e ait Çöpler Madeni’ndeki tehlikeye dikkat çekmişti. Bu bölge için yaptığı açıklamasında, “Bu fayın uzunluğu 35 kilometredir. 35 kilometrelik bir fay da aşağı yukarı 6,5 büyüklüğünde bir deprem yaratır” ifadeleri kullandı.
TV100’de Candaş Tolga Işık’a konuk olan Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki, “İliç’teki madenin fay hattının direkt üzerinde olduğu doğru mu?” sorusuna yanıt verdi:
“İlk defa duyuyorum bunu ama ihbar kabul edip araştıracağım” dedi.
Madenin fay hattı üzerinde kurulmasıyla ilgili sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, bir belge paylaşarak Maden Tetkik Arama’nın 2013’teki raporunda görünen fay hattının 2023’teki raporda silindiğini öne sürdü. Yavuzyılmaz, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “MTA’nın, Erzincan İliç’teki Anagold maden sahasının tam altından geçen Ovacık fay hattı-Munzur segmentini resmi fay haritasından sildiğini tespit ettik. 2013 yılı MTA haritasında bulunan fay hattı, 2023 yılında yayınlanan haritada yok! Kaynak: Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü 2013 ve 2023 yıllarına ait Resmi Diri Fay Haritaları.”
Tele1
#İzmir'de 10 yaşındaki Elif İnan'dan kahreden haber
İYİ Parti GİK Üyesi'nden istifa edenlere: "Hepiniz ölün"
Türkiye'ye milyonlarca dolar yatırımla gelen Japon devi 5 yıl dayanamadı
Filistinli yetkililer, gece yarısından itibaren Batı Şeria'da 7 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.
Mangal partisinde buluşan AKP'lilere tepki yağdı: Cemal Enginyurt'tan Hulusi Akar ve Osman Aşkın Bak'a 'Ağır' sözler
Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi için flaş karar!
"Korona bağışları nerede?" sorusuna Saray’dan yanıt!
Akbelen ormanları 10 yılda nasıl değişti?
Gericilerden tuhaf video 'Zemzem suyundan 'slime', 'slime'dan sarık yaptılar'
Erk Acarer Sedat Peker'le AKP'li Metin Külünk'ün konuştuğu telefonun kime ait olduğunu açıkladı
'İmzacı delegelere baskı mı yapılıyor?'
Dayanıksız raporunu iki yıl sakladılar, depremden bir ay sonra “Boşaltın” dediler
Canlı yayında Nagehan Alçı ve Aytunç Erkin arasında gerilim! 'Benim üzerimden şov yapmayın'
Sağlık Bakanı Koca, corona verilerini açıkladı: Toplam vaka sayısı 263.998'e, can kaybı da 6.209'a yükseldi!