Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e başlattığı saldırının ardından, İsrail Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırılarını sürdürüyor.
Türkiye’de ise bu saldırıların ardından İsrail’e bazı şirketlerin ürünleri boykot edilerek karşı durulmaya çalışılıyordu. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söylemlerinde İsrail’e karşı sert tutumunu sürdürürken, bu ülkeye olan ihracat ise 7 Ekim’den bu yana dev artış gösterdi.
Karar yazarı İbrahim Kahveci, yazısında Erdoğan’ın Aralık 2023 yılı ihracat rakamını açıkladığında salondan alkışlar yükseldiğini söyleyerek, “Salonda büyük bir alkışın geldiğine bakmayın, yıllık toplam ihracatımız da 254,17 milyar dolardan 255,81 milyar dolara yükseldi. Alkışlanan değerler aylık bazda yüzde 0,4 ve yıllık bazda da yüzde 0,6 ihracat artışına işaret ediyor. Ama Erdoğan’ın konuşmasında ‘Biz iktidara geldiğimizde 30 milyar dolar olan ihracatın 56 yıl içinde 130 milyar dolara çıkması yer alıyordu’ dedi” ifadelerini kullandı.
Kahveci yazısında, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın 7 Ekim’den bu yana İsrail’e olan ihracatın azaldığını söylemesine rağmen aslında büyük bir artış yaşandığını anlattı.
Kahveci, “Ticaret Bakanı Ömer Bolat ne demişti? 7 Ekim’den bu yana İsrail ile karşılıklı ticaretimiz geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 50’den fazla azaldı.” 7 Kasım 2023
Ömer Bolat sonraki açıklamasında ne demişti?
“Türkiyeİsrail dış ticareti ekimden bu yana yüzde 48 azaldı. Ülkenin limanlarına inen mallarımız aslında Filistin’e ulaştırılıyor.” 17 Aralık 2023
Ömer Bolat bir şeyler diyor ama kendi Bakanlığı’nın açıkladığı veriler bu durumun tam tersini söylüyor. Kasım ayında 319,5 milyon dolar olan İsrail’e ihracatımız aralık ayında 430,6 milyon dolara yükselmiş. Artış oranı tam yüzde 34,8.” ifadelerini kullandı.
“Lafta adeta İsrail’e ateş püsküren bir ülke liderine karşılık ihracat bu kadar nasıl artmış olabilir?” sorusunu soran Kahveci, yazısının devamında şunları yazdı:
"Hatta yeni yılın ilk günü Galata Köprüsü’nde İsrail’i protesto gösterisi düzenleniyor. Sanırım ihracat rakamlarını görseler, İsrail ile ticaret başarısını kutlama gösterisi olacaktı.
Hatta Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan Türkiye sermaye sahiplerini bile tehdit ediyor: Ve diyor ki “Sermaye sahipleri ayağını denk alsın.”
Acaba diyorum, Bilal Erdoğan bu ihracat artışını önceden haber alıp mı bu tehditte bulundu. İyi ama o zaman Ticaret Bakanı Ömer Bolat neden kendi Bakanlığı’nın rakamlarının tam tersi açıklamalarda bulundu?
Ya Bilal Erdoğan ya da Ömer Bolat... İkisinden biri ama hangisi?"
Gerçek Gündem
Melih Gökçek'in ifadesi ortaya çıktı: "Gülen'i hoca olarak biliyordum"40 izlenme
Bayram vaazında Atatürk'e hakaret eden imam serbest bırakıldı!164 izlenme
Emeklilere zam yapılmazken Maarif Vakfı'na 5.7 Milyar TL kaynak aktarıldı30 izlenme
Attılar tuttular Kuran yakan İsveç’e imza attılar: NATO'ya alınan İsveç, Erdoğan'a teşekkür etti!27 izlenme
Atatürk'süz Sayıştay! Toplantı odasında dikkat çeken ayrıntı!1765 izlenme
Emekli Albay Orkun Özeller’in avukatları harekete geçti: Tutukluluğuna çifte itiraz13 izlenme
Erdoğan imzaladı, yurt dışından gümrüksüz alışveriş sona erdi6 izlenme
AKP’li Gümüşhane Belediye Başkanı ‘millet’in polisine saldırdı !1337 izlenme
Sedat Peker gece yarısı bombaları patlattı! 'P.zevenk' dediği ismi ifşa etti!
Satılmadık bir bu kalmıştı!
Ekrem İmamoğlu oy farkını açıkladı ve sordu "Şaibe dediğiniz yerde 25 ilçeyi siz aldınız, bu nasıl şaibe?"
Gazeteci Gündoğdu okullarda Ülkü Ocakları'nın yuvalanmasını anlattı, ülkücülerin hedefi oldu: 'Uzatırsam beni vururlar'