Yeni sistemde Meclis’in tamamen etkisizleşeceğini düşünen bazı AKP'li milletvekillerinin, belediye başkanlıklarına hazırlık yaptığı iddia edildi. 2019 yerel seçimleri için aday olmak isteyen vekillerin "Önümüzdeki dönemde Meclis’te olmanın çok bir anlamı olmayacak. Vekillerin bir işlevi kalmayacak" ifadesini kullandıkları öğrenildi.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AKP'li yöneticilerin, 2019 yılında yapılacak seçimlerle birlikte uygulamasına başlanacak yeni sistemle “Meclis’in çok daha güçlü ve etkin olacağı” söylemine karşın pek çok AKP'li milletvekili, aynı şekilde düşünmüyor.
"VEKİLLERİN BİR İŞLEVİ KALMAYACAK"
Yeni sistemde Cumhurbaşkanı’nın kararnameler çıkaracağı, bakanların dışarıdan atanacağına dikkat çeken bazı AK Partili vekiller, “Önümüzdeki dönemde Meclis’te olmanın çok bir anlamı olmayacak. Vekillerin bir işlevi kalmayacak. Bırakın talepleri iletmeyi, bakanları Meclis’te bile görmek mümkün olmayacak” diyerek seçimlerde aday olmayacaklarını dile getiriyor. Bazı vekiller de, parlamento üyesi olmak yerine belediye başkanı olmanın daha önemli olacağını belirterek, belediye başkan adaylığı için kulis yapıyor.
2019'DA YENİ SİSTEM UYGULANACAK
AKP’de önceki yıllarda belediye başkanlığı için 3 döneme takılan ve tekrar milletvekili adayı olamayacak isimlerin adaylığı gündeme gelmiş, hatta Mart 2014’te Başbakan Binali Yıldırım İzmir, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin Hatay, eski Kadın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Gaziantep, Enver Yılmaz Ordu’dan aday olmuş, Şahin ve Yılmaz belediye başkanlığını kazanmıştı. Bu dönem ise milletvekillerinin 3 dönem engeline takılmamasına karşın belediye başkanlığına aday olmak istemesi ve 2019 seçimlerinde yeniden milletvekili aday olmak istememesinin altında 2019 seçimleriyle birlikte yeni sistemin uygulanmaya başlanacak olmasının yattığı dile getiriliyor.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/akplivekillerdedurumunfarkinavardih87692.html
Bu nasıl sığınmacı? Tüfekli, roketatarlı Afgan İstanbul sahilinde!83 izlenme
Mülkiyet gaspının önü açıldı: Herkesin evi tapulu olsa da elinden alınabilecek45 izlenme
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: "Ne sen ne uydurma yargı kararları İstanbul’u teslim alamayacak"29 izlenme
Laiklik karşıtı kampanyaya Metin Şentürk de katıldı14 izlenme
Erdoğan 'Bana hakaretten kimseye soruşturma açılmadı' diyerek sunucuyu azarlamıştı, Sedef Kabaş Erdoğan'a hakaretten tutuklandı!50 izlenme
Şule Çet soruşturmasında flaş gelişme!252 izlenme
Bursa'da acı olay: Bebeğine anne sütü götürürken canından oldu23 izlenme
Hakimden istismar sanığına önce tahliye sonra nasihat! "Küçük kızlardan uzak dur"21 izlenme