Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Vakıflar Genel Müdürlüğü, 26 Eylül 2023 tarihinde “Ayasofyai Kebir Camii İkinci Etap Restorasyon (Uygulama) İşi” adı altında bir ihale düzenledi.
Yaklaşık dört ay boyunca gizlenen ihalenin sonucu 26 Ocak tarihinde açıklandı. Pazarlık usulüyle düzenlenen ihaleyi 218 milyon 500 bin TL bedelle Güryapı Restorasyon Taahhüt Şirketi’nin aldığı duyuruldu.
AHLAT KÖŞKÜ’NÜ DE YAPTI
Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre 2025’in Eylül ayına kadar Ayasofya’nın teslim edildiği bu şirket Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkadaşı Hasan Gürsoy’a ait.
Gürsoy’un şirketleri, Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü, Süleymaniye Cami, Galatasaray Üniversitesi, Arkeoloji Müzesi ve Topkapı Sarayı'nın restorasyon işlerini de yapmıştı. Ayrıca, Ahlat Köşkü ve Çamlıca Camii gibi milyonlarca liralık projelerin yapımını da üstlenen Gürsoy’un şirketleri, Bilal Erdoğan'ın yöneticisi olduğu Okçular Vakfı tarafından kullanılan Okçular Tekkesi’nin restorasyonunu da yaptı.
KRT
Ekrem İmamoğlu’ndan öğrencilere burs müjdesi!77 izlenme
15 yıl geçti tek bir çivi bile çakılmadı!41 izlenme
Şehit yakını Cumhurbaşkanı'nı istemiyoruz diyor ama algı 'CHP'ye tepki' şeklinde yapılıyor !952 izlenme
Elinde alev makinesi ile görüntülendi ! Ağaçları Orman Bakanlığı görevlisi mi tutuşturdu ?543 izlenme
Bir üniversiteli genç daha yurtta canına kıydı32 izlenme
Devlette lüks araba sevdası bitmiyor! Alımlar durmuyor, kiralanan araçlara ne kadar ödendiği bilinmiyor39 izlenme
CHP İstanbul adayı İmamoğlu tek tek anlattı: İstanbul’u kazanacağız, tarih yazacağız!212 izlenme
Akkuyu'da işçiler ayakta: Taşeron firma 'zam sözünü' tutmadı!50 izlenme