Anasayfa1
10 Nisan 2025 ( 30 izlenme )
Reklamlar

Avrupa Parlamentosu'ndan AB'ye Ekrem İmamoğlu uyarısı!


Avrupa Parlamentosu (AP) Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasına atıfta bulunarak AB ülkelerini Türkiye konusunda jeopolitik ve stratejik çıkarlara göre hareket etmemeleri ve demokratik ilkelerden ödün vermemeleri konusunda uyardı.



AP milletvekilleri, Avrupa Birliği'ne Türkiye hakkında uyarılarda bulundu. AP Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi tarafından kabul edilen bildiride, jeopolitik ve stratejik gerekliliklerin, katılımın ön koşulu olan demokratik ilkelerden ödün verilmesine gerekçe olamayacağı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)  Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasına atıfta bulunulan açıklamada, hükümetin bu tutumunun ülkeyi  "tamamen otoriter bir yönetime doğru ittiği" kaydedildi.

Türk toplumunun büyük bir kısmının demokratik ve Avrupa yanlısı olduğuna vurgu yapılan bildiride, mevcut koşullar altında dondurulan AB katılım sürecinin yeniden başlatılmasının ise imkansız olduğu kaydedildi.

Demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları, azınlıkların korunması, uluslararası hukuka saygı, AB'nin ortak dış ve güvenlik politikasına uyum gibi katılım şartlarının, stratejik nedenlerle müzakere edilemeyeceğine vurgu yapılan deklarasyon 48 lehte, 3 aleyhte ve 23 çekimser oyla kabul edildi.

Tele1

Kaynak: DW

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Akaryakıta zam haberi! Hem de indirimin geldiği gün Konya'da sokak röportajında oyunu açıklayan genç 'Kim varsa, ıslak terlik olur. Cici bebe yiyen fare vardı, o olur. Karşısında kim varsa. Net olur' Orhan Gencebay'dan yangın faciasıyla ilgili tepki çeken yorum! " İhmaller olabilir, kesinlikle kötü niyetli değildir" Yavuz Bingöl, Şanlıurfa'daki konserine kimse gelmeyince konseri iptal etmek zorunda kaldı