Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) makam hizmetlerinde yararlanmak üzere 23 işçi ve makam hizmetlisi için ihaleye çıktı. İhale şartnamesi ise “pes” dedirtecek şartlarla dolu. Buna göre, 6 ay süreyle işe alınacak personel, haklı da olsa amirlerine cevap vermeyecek, görev alanlarında, yemek yemeyecek, sigara, çay vb. içmeyecek, bürolarda, koridorlarda, merdivenlerde, merdiven boşluklarında oturmayacak, yüksek sesle konuşmayacak.
Bu şartlar altında alınacak personele asgari ücretin sadece yüzde 10 fazlası ödenecek. İhaleyi bir firma 634 bin 593 lira bedelle aldı. Sözleşme 14 Nisan'da imzalandı. İşe alınan 23 kişi 30 Eylül 2020'ye kadar çalışacak. Kurum, bu personelin görev süresi dolmadan aynı içerikle yeni bir ilana daha çıktı. Bu ihalenin önceki ihaleye göre nispeten daha yumuşak ifadeler taşıdığı görüldü.
Tarım ülkesi Türkiye'de, buğdaydan mısıra her şey dışarıdan ithal !125 izlenme
Mersin’de hazine arazisinde ağaç katliamı!101 izlenme
Etten vazgeçen emekli kemiğe zor ulaşıyor46 izlenme
Hayatını kaybeden oyuncu Şinasi Yurtsever’in son doğum günü videosu ortaya çıktı: "Arkadaşlar bir şey söyleyeceğim, bu sahne biter"57 izlenme
Kayyum 1 ton 600 kilo kadayıf yemiş, 92 bin TL’ye kahve fincanı almış225 izlenme
Dönemin İçişleri Bakanı 33 yıllık Madımak sırrını açıkladı: "Vali bey kafasına silah dayamıştı, engelledim"24 izlenme
Bursa’daki orman yangınının bıraktığı tahribat, gün ağarınca drone görüntüleriyle ortaya çıktı!79 izlenme
Milyonlarca çalışan ve emekliye şok: AKP'nin gizli enflasyon ve zam planı48 izlenme
Ukrayna'da savaşın şiddetini bir kez daha gözler önüne seren sarsıcı görüntüler! Irpin ve Bucha'da sivillerin defin işlemleri sürüyor
'Telefonu çıkar' deyince ağzına telefon sokulan koyu AKP'li bin pişman! "Dini alet edindi bizi kandırdı. Bize öyle bir kazık koydu ki çıkmaz bir kazık. Ellerim kırılsaydı da oy vermeseydim"
Denizbank Müdürü Hakan Ateş’in Seçil Erzan davasındaki ifadesi ortaya çıktı
Meclis'te gergin oturum! Ecevit’e büyük ayıp!