Gittikleri yerlerde pamuk, yerfıstığı, soğan, sarımsak, kayısı, karpuz, şeker pancarı, patates, çilek, biber, fasulye, ayçiçeği, domates, elma, üzüm ve fındık gibi ürünlerin hasat veya çapalama işlerini yapan işçiler, kurdukları çadırlarda kent yaşamı ve teknolojiden uzak yaşamak zorunda kalıyor.
Ancak Nevşehir’de yaşanan zorluklar kent yaşamı ve teknolojiden uzaklığın çok daha ötesinde.
Nevşehir’de mevsimlik işçileri ziyaret eden İYİ Parti İstanbul Kurucularından Ahmet Erdemli vatandaşların yaşadığı zorlukları ortaya koydu.
Erdemli’nin ziyaretinde Gaziantep'ten Nevşehir'e mevsimlik işçi olarak gelen Türk vatandaşlarının çadırlardaki tuvaletsiz banyosuz elektriksiz yaşamları ile Türkiye’de tam teşekküllü kamplarda olan Suriyelilerin farkı gözler önüne serildi.
Burada Erdemli’ye dert yanan bir vatandaş, “Suriyeli keyif ediyor biz de burada bu halde perişanız. Suriyelilerin her çocuğuna bir ton para veriyor, eline aylığını veriyor kendi vatandaşı da burada sürünüyor. Olur mu böyle?” dedi.
Yeniçağ
23 yıldır yurt dışına ihracat yapıyordu: Türk sanayi devi iflas etti
AYM’den ikramiye kararı
Asgari ücretin ardından emekliye yapılacak zam da belli oldu
Katar’da çalışıp maaşlarını alamayan Türk işçiler isyan etti: "Bize yardım eli uzatacak birilerini arıyoruz"
AKP'li trolün paylaştığı '128 milyar dolar' videosu alay konusu oldu!
Yine camide siyaset! Sivas’ta AKP’li vekil İsmet Yılmaz mihraba çıkarak cemaate konuşma yaptı!
Ahmet Özer'e tahliye kararı sonrası Esenyurt'ta kayyum dönemi bitti mi? İşte yanıtı
Muharrem İnce’den, yandaş Nagehan Alçı’ya tarihi FETÖ yanıtı !
Cihat Yaycı FETÖ ile ilgili 2 bin 960 suç duyurusunda bulunmuş!
Hiç bilinmeyen gerçek: Atatürk Hatay için Sabiha Gökçen'i tutuklattı
Çin haber ajansı yazdı: "Türkler doğalgazdan vazgeçti, soba satışları patlama yaptı"
İşkencenin sonu gelmiyor! Murat Çalık yeniden cezaevine götürüldü
Konya'da şehit taziyesi devam ederken mahallede düğün yaptılar! Polis müdahale etti
İYİ Parti’nin Pendik’teki ‘Demokrasi Çadırı’na engel!