Ankara'da yeni tip koronavirüs (Covid19) vakalarında Ankara’da artış olduğuna dair açıklama yayımlayan Ankara Tabip Odası (ATO), “Ankara verileri hiçbir soru işaretine yer bırakmadan açıklanmalı” çağrısında bulundu.
ATO, son günlerde koronavirüs vakalarında yaşanan artışa dair yazılı açıklama yayımladı. ATO resmi internet sayfasında yayımlanan açıklamada, “Yetkili ve sorumluları topluma karşı sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz” denildi.
'VAKA SAYISINDA YÜZDE 20 ARTIŞ YAŞANDI'
Türkiye’de vaka sayısında son günlerde yüzde 20 artış yaşandığının altının çizildiği açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Orta Anadolu’da vaka sayısında artış olduğunu belirtildi. Açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara’da düşüş olduğu yönündeki açıklamaların doğruyu yansıtmadığı vurgulanarak, “Son günlerde meslektaşlarımız ve aktivistlerimizden aldığımız bilgiler bunun aksine Ankara özelinde de hem Covid19 polikliniklere başvuran hem de yataklı Covid19 servislerine yatırılan hasta sayısında belirgin bir artışın olduğu yönündedir” denildi.
'FABRİKADA ÇALIŞAN İŞÇİLER ARASINDA POZİTİF VAKA ARTTI'
Ankara’da salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarının pozitif tanı oranında artış yaşandığının vurgulandığı açıklamada, bir fabrikada çalışan işçiler arasında pozitif vakaların arttığı bilgisine yer verildi. “Salgın döneminde resmi olmayan bilgiler insanlar arasında ciddi endişe yaratmıştır” denilen açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:
“Bu endişenin giderilmesi başta Ankara Sağlık Müdürlüğü olmak üzere, yetkili ve sorumluluk sahibi makamlar tarafından şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmalı, halkın bilgilenme hakkına saygı gösterilmelidir. Bu nedenle biran önce Ankara verileri hiçbir soru işaretine yer bırakmadan açıklanmalıdır.”
http://www.krttv.com.tr/saglik/atoankaradakoronavirusvakalariarttih37715.html
Bu dörtlüyü durdurun!19 izlenme
AFAD gece yarısı acı tabloyu açıkladı: Can kaybı 45 bin 89'a yükseldi47 izlenme
CHP’den “Yenidoğan Çetesi” raporuna sert eleştiri: Yapısal nedenler örtülüyor22 izlenme
İran'ın ABD saldırısına misilleme olarak İsrail'i vurduğu görüntüler ve yıkım ortaya çıkmaya başladı27 izlenme
İmamoğlu, tutuklama talebinin ardından "Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi" hesabından video paylaşt: "Geçecek bu günler…"21 izlenme
Düzce depreminin yarattığı hasar gözler önüne serildi: Fabrikada bulunan camlar tuzla buz oldu!60 izlenme
Ekmekte zam krizi: Üretimi durduracaklar!377 izlenme
Nutella'nın fiyatını görenler şoke oldu: 'Bilseydik Nutella'ya yatırım yapardık'56 izlenme
Kılıçdaroğlu: Üçümüzü de yalan makinesine bağlasınlar, vatandaş seyretsin
Yeni vergiler yetmedi şimdi de var olan vergilere büyük zam geliyor!
45 yaşında emekliliğe veda! EYT sonrası en çok kademeli emeklilik bekleyenler tepkiliydi: AKP'den emeklilik yaşı ve maaşı açıklaması
Güllü’nün şüpheli ölümünde tutuklanan kızı Tuğyan için cezaevinde ilginç iddia: Yan koğuş detayı ortaya çıktı