Son günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı arasında söz düellosuna neden olan Kanal İstanbul Projesi Arap yatırımcıların da iştahını kabarttı. Ortadoğu'nun sayılı zenginlerinin yüz binlerce metrekare arazi topladığı Kanal İstanbul güzergahında, Katar Kraliyet Ailesi üyelerinin de arsa aldığı ortaya çıktı. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed elSani'nin annesi Şeyha Moza bint Nasır elMissned, Türkiye'de şirket kurup İstanbul Arnavutköy'de 44 dönüm arazi satın aldı. Bir önceki Katar Emiri Hamad bin Halife elSani'nin eşi Şeyha Moza, Triple M Gayrimenkul Turizm Ticaret Anonim Şirketi'ni 8 Kasım 2018 günü 100 bin lira sermaye ile Başakşehir'de kurdu. 100 bin paya bölünen şirket hisselerinin yüzde 45.45'ini Şeyha Moza alırken, Katar eski Başbakan Yardımcısı Abdullah bin Hamad elAttiyah'ın eşi olan Munira bint Nasır elMisnad yüzde 31.82'sini, Shanna Nasır elMisned ise yüzde 22.73'ünü aldı.

ARAZİNİN DEĞERİ KATLANACAK
Şirket kurulduktan 1.5 ay sonra Kanal İstanbul güzergahında 44 bin 702 metrekare arazi satın aldı. Arazi, imar planlarında ‘tarla' olarak görünüyor. Arnavutköy İlçesi, Baklalı Köyü'nde 136 ada 39 parselde bulunan taşınmazın devir işlemi 27 Aralık 2018'de gerçekleşti. Emlakçılar o tarihte bölgede metrekare birim fiyatının 300 lira seviyesinde olduğuna dikkat çekerek arazinin 1213 milyon lira bedelle satın alınmış olabileceğini ifade etti. Arazinin şu anki değerinin 2025 milyon lira civarında olduğunu kaydeden gayrimenkul danışmanları, Kanal İstanbul projesi sonrasında yapılacak yeni imar planlarıyla arazinin değerinin birkaç kat artabileceğine işaret etti.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed elSani'nin annesi Şeyha Moza bint Nasır elMissned, Arap dünyasının moda ikonu olarak tanınıyor. Moza, eski Katar Emiri şeyh el Sani'nin üç karısından ikincisi. Katar Üniversitesi sosyoloji bölümünden mezun Moza, hem ülkesinde, hem de dünyada oldukça aktif bir yaşam sürüyor. Geçmişte Forbes Dergisi tarafından “Dünyanın En Etkili 100 Kadını”ndan biri olarak seçilen Moza, eğitim ve sivil toplum alanındaki çalışmalarıyla biliniyor.

Kanal İstanbul güzergahında kimlere arazi satışı yapıldığının açıklanması gerektiğini ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi CHP'li Nadir Ataman, “İmar planlarında tarla olarak görünen araziler hangi bedelle kimlere satıldı? Aracılar, komisyoncular kimlerdi? Araziler için plan tadilatı sözü verildi mi? Bu soruların cevabı verilmesi gerekiyor” diye konuştu. Kanal İstanbul projesinin bir rant projesi olduğuna dikkat çeken Nadir Ataman, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na “Sen işine bak” diyerek Kanal İstanbul'u savunanlar başta Katar olmak üzere hangi ülke liderlerine ve ailelerine sözler verdi, açıklamalı” dedi.

Nadir Ataman
SÜREÇ NEDEN HIZLANDI?
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Nisan 2011'de duyurulan ancak bugüne kadar kazma vurulmayan Kanal İstanbul için 8 yıldır neden beklendiğini soran Ataman, “Ekonomik koşullar daha uygunken neden hayata geçirmediniz çılgın projenizi? Yüz binlerce metrekare yer alan Arap ve Ortadoğulu yatırımcılar serzenişte bulunduğu için mi süreç hızlandı” diye sordu. Kanal İstanbul'u televizyonlarda savunan bilim insanlarının, gazetecilerin olduğuna dikkat çeken Ataman, “Bu projenin sadece, bölgedeki tarlaları ucuza kapatan bir avuç rantçıya faydası var. Bu kentin insanına, doğaya hiçbir faydası yok” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2019/emlak/katarinkanalaski5509031/
Nagehan Alçı ağzına geleni saydı, eski eşi ROK'u mu hedef aldı? "Adi hırsız, yalancı, dolandırıcı, sülük…"67 izlenme
CHP İBB iddianamesi gerçeklerini açıklamak için meydanlarda olacak: "Omuz omuza duracağız"9 izlenme
SGK Başmüfettişi İsa Karakaş bombayı patlattı: Emekli ikramiyeleri için net rakam verdi17 izlenme
AKP ve MHP itiraz etti, İBB yardım talebi toplamayı durdurdu!65 izlenme
Gezi tutukluları için Taksim Dayanışması'ndan çağrı: İnsan onuruna aykırı uygulamalara engel olun!34 izlenme
Sağlık Bakanı F.Koca'nın sahibi olduğu hastanede çalışan doktor 'Tahmini vaka sayısında 145 binlerdeyiz !'352 izlenme
WSJ, Kayseri’de seçmenlerle konuştu: ‘Bıçak sırtı bir seçim’43 izlenme
Rezerv yapı onayını Murat Kurum vermişti, Şişli Belediyesi rezidans inşaatını mühürledi!47 izlenme
Türk devlet liderlerinin büstlerine gerici saldırı!
Financial Times Mansur Yavaş'ı yazdı: Erdoğan'ın yeni 'baş ağrısı'
Trafik cezalarında dev artış! Rakam dudak uçuklattı
Bakan Koca açıkladı: 36.684 yeni vaka tespit edildi, 25.638 kişi sağlığına kavuşurken, 142 kişi hayatını kaybetti!