Anasayfa1
02 Nisan 2026 ( 15 izlenme )
Reklamlar

Türkler iş için kapı kapı gezerken 500 dolarlık Nepalliler kapış kapış gidiyor


86 milyonluk Türkiye’de şirketler, binlerce kilometre öteden işçi getiriyor.


Çelikler Holding tarafından işletilen AfşinElbistan Termik Santrali’nde çalışan 1376 kişi işten çıkarıldı. Yerlerine aylık 500 dolara çalışan 5 bin 300 kilometre uzaklıktaki Nepal ve 8 bin kilometre uzaklıktaki Çin’den işçi getirildi.

'ELBİSTANLI, AFŞİNLİ KÜLÜ YUTUYOR'

Meclis kürsüsünden işçi skandalını anlatan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Elbistanlı, Afşinli külü yutuyor, her türlü hastalığı yaşıyor ama işsiz kalıyor. Bu hangi kitapta var” diye sordu.

BÖLGE HALKI TAMAMEN İŞSİZ KALACAK

Öztunç, “1376 kişinin işine ramazan ayında son verildi. Onların yerine de Nepal’den ve Çin’den 500600 dolara çalışan işçi getirdiler. Sigorta da yok. Her gün 5 kişi, 10 kişi işten atılıyor, Bölge halkı tamamen işsiz kalacak. Gün geçmiyor ki iş kazası olmasın” açıklamasını yaptı.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erdoğan’ı cezaevinde ziyaret eden yurttaşın isyanı 'Artık bırak o koltuğu !' Yeni AYM başkanının Can Atalay davasında hangi yönde oy kullandığı ortaya çıktı AKP'nin eğitimdeki önceliği imam hatip! Öğrencilere kontenjan dayatması AKP'nin kalesi Eyüp'te İmamoğlu'na büyük destek 'Millet tatile gitmeyecek, İmamoğlu Seçimleri yine kazanacak !'