Menzilci Serdar Tuncer Yeni Şafak’ta kaleme aldığı “Lâ Havle” başlıklı makalesinde, Atatürk’e karşı son dönemde işlenen suçları “Mustafa Kemal” kitabının reklamı için Kırmızı Kedi Yayınevi ve Yılmaz Özdil’in tarafından tertiplendiğini ima etmişti.
Tuncer 15 Kasım 2018 tarihinde Yeni Şafak gazetesinde yer alan makalesinde şöyle demişti:
“Birisi diyor ki; ‘Reklam için her şeyin yapıldığı bir çağda yaşıyoruz, Yılmaz Özdil son kitabının ikinci bir milyonluk baskısına zemin oluşturmak için böyle bir olay tertip ettirdi. Gerçi yazardan habersiz tamamen yayınevinin kurnazlığı da olabilir bu iş.’ ”
Tuncer’in yazısıyla yayınevini ve Yılmaz Özdil’i hedef gösterdiğini belirten Kırmızı Kedi Yayınevi sahibi Haluk Hepkon konuyla ilgili şunları söyledi:
“Son dönemde ülkemizin içinde yaşadığı iç ve dış sorunlara karşı duyulan tepki, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik büyük bir ilgi şeklinde ortaya çıkıyor. Türkiye başı zora girdikçe cumhuriyetin ve onu kuran büyük devrimcinin kıymetini daha iyi anlıyor. Bu ilginin en önemli göstergelerinden bir tanesi de Yılmaz Özdil’in yazdığı ‘Mustafa Kemal’ kitabının gördüğü muazzam ilgidir. Bu ilginin bazı kesimlerde rahatsızlık yarattığı ortada. Serdar Tuncer’in yazısı da bu rahatsızlığın bir göstergesi ama Tuncer yazısında bu rahatsızlığı yayınevimiz ve Yılmaz Özdil’i asılsız iddialarla hedef gösterme noktasına vardırmaktadır. Bu tavrın Mustafa Kemal’e yönelik ilgiden rahatsız olanların başlattıkları bir karşı kampanyanın habercisi olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden hukuki haklarımızı aramak için suç duyurusunda bulunduk.”
https://odatv.com/ataturkcuyayinevindenmenzilciyazaradava24111816.html
Kaftancıoğlu'ndan 'Özgürlüğünüzden taviz vermeyin" diyen Erdoğan'a yanıt: "Aşi İsmail, Ethem Sarısülük... taviz vermemişti"26 izlenme
Bakan Albayrak’tan ‘sigara zammı’ itirafı303 izlenme
Bartın'da işçilere mezar olan maden, 9 gün önce Sayıştay tarafından incelenmiş!80 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan kendisine açtığı davayı geri çekme mesajı veren Erdoğan'a: 'Sen kimsin de kimi affediyorsun!'46 izlenme
Türkiye'den 'bağımsız yargı' manzaraları: ABD Brunson'u nasıl bıraktırdığını açıkladı!374 izlenme
Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Akitçi bir yobaz, yine salyalarını akıtıyor !3290 izlenme
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: 2.259 can kaybı, 95.591 vaka!98 izlenme
20 milyon ödüllü hain açılış konuşması yaptı12 izlenme