Bir televizyon programında, Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Ceza Özel Hukuku ve Ceza Yargılaması Hukuku dersleri veren Prof Dr. Ersan Şen, ‘Cemaatler ve Tarikatlar’ konu başlığının tartışıldığı bölümde telefonla bağlanan Ahmet Mahmut Ünlü'ye "Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti, cumhuriyet konusundaki düşünceleriniz nedir?" sorusunu yöneltti.
"Yahu kaç kere anlattık" diye söze giren Ünlü, şunları kaydetti:
"Mustafa Kemal Atatürk, bu devletin kurucusu. Bunun aleyhine konuşulmaz. Konuşmak caiz değildir. Asla bunun aleyhine konuşulmaması gerekir. Cumhuriyet bizim devletimiz. Son olarak kurulmuş devletimizdir. Bu devlete vergi vermek görevimiz. Askere gitmek görevimiz.
Bu devlete bağlıyız. Mahmut Efendi’den de böyle duyduk. Biz darül harpçi değiliz. 'Cuma kılınmaz' demeyiz. Bizim devlete bakış açımız; devlet var olsun. Biz bu devlet olmasa Suriye’den de Irak’tan da Yemen’den de Somali’den de beter oluruz. Ne namaz kalır ne abdest kalır ne namus kalır ne ırz kalır."
ATATÜRK'E HAKARET ETMİŞTİ
Cübbeli Ahmet'in, üç sene önce kendi televizyon kanalından Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği görüntüler ortaya çıkmıştı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'kafir, dinsiz' diyen Cübbeli'nin, Kemal'i, "Kamal" olarak telaffuz etmesi kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.
Cübbeli Ahmet'in yıllar önce verdiği sohbetteki görüntülerle ilgili herhangi bir hukuki işlemin bugüne kadar başlatılmadığı biliniyor.
Hülya Koçyiğit: Ülkede baskı yok aksine herkes fazla özgür
Azerbaycan'da gördüğü manzara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çileden çıkardı: Onları köşeye sıkıştırmalıyız
AKP'li bir vatandaş sokak röportajında “İnadına Erdoğan inadına Soylu” deyince kavga çıktı!
Sarıyer’i ziyaret eden İmamoğlu’nun başına gül yaprakları döküldü
Doğu Perinçek: MHP'nin Sinan Ateş cinayeti ile ilgili bir menfaat yok
Benzin ve motorinde zam rekoru kırılacak!
Yüz binlerce lira böyle çarçur edilmiş: 2019 seçimleri öncesinde Binali Yıldırım'ın masrafları İBB bütçesinden karşılanmış!
Türkiye ayağa kalktı ama Meclis’i dinleyen olmadı!
Eczacılar tarihlerindeki ikinci büyük mitinge hazırlanıyor!
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1.154 yeni vaka tespit edilirken, 10 kişi hayatını kaybetti, 1.190 kişi sağlığına kavuştu!
Abdüllatif Şener'den 'doğalgaz' uyarısı
Barış Atay Alpay Özalan ile koridorda karşılaşmasını anlattı: "Heyecanlandım yoksa böyle biri değilim"
Güneydoğu’yu kan gölüne çevirmişlerdi: 58 Hizbullah tetikçisi tahliye edildi
Lübnan'dan kaçanlar soluğu Türkiye'de alıyor: Sadece bugün 426 kişi geldi!