Merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi olan 6.9 şiddetindeki depremde Bayraklı ilçesinde yıkılan ve ağır hasar görerek ölüm ve yaralanmalara sebebiyet veren binalarla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 3 müteahhit, 4 fenni sorumlu, 1 market sahibi ve 1 yapı market sahibi olmak üzere 9 kişi gözaltına alınmıştı.

TUTUKLANDILAR
Gözaltı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Yağcıoğlu Apartmanı müteahhidi Ş.A ile fenni mesul O.A., Yılmaz Erbek Apartmanı’ndaki market yapı sahibi M.Y. ile Yılmaz Erbek Apartmanı fenni mesulü N.B., Emrah Apartmanı fenni mesulü T.A., Doğanlar Apartmanı müteahhidi Ç.D. ve Rıza Bey Apartmanı müteahhidi H.H.Ö., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cumhuriyet Sitesi B ve C Bloklarının fenni mesulü E.İ., ile Yılmaz Erbek Apartmanı’ndaki market sahibi R.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“O ZAMANIN ŞARTLARINA GÖRE İNŞAATI YAPTIK” DEMİŞLERDİ,
üpheli müteahhitlerin ifadesinde, “Biz o zamanın şartlarına göre inşaatı yaptık. Eksik ya da yanlış malzeme kullanmadık” dedikleri öne sürüldü. Kolonu kestiği iddia edilen market sahibinin ifadesinde ise kolonları kesmesinin söz konusu olmadığı, 2002 yılında kiraya verdiklerini, 100'ün üzerinde gayrimenkulünün olduğunu, böyle bir şeyle uğraşmayacağını söylediği öğrenildi.
“KOLONLARI KAYDIRANLAR SORUMLUDUR” DİYE AÇIKLAMA YAPMIŞTI
Yağcıoğlu Apartmanı müteahhidi Ş.A. ise, adliyeye götürüldüğü esnada, “Ben Yağcıoğlu Apartmanı müteahhidiyim. Bizim bir suçumuz yok. Kolonları kaydıranlar sorumludur” diye açıklama yaptı. İHA
İliç'te toprak altında kalan işçi, oğlunu eşine emanet etmiş63 izlenme
Saldırıya uğrayan Şadi Yazıcı, İmamoğlu'nun sözlerini yargıya taşıyacak.47 izlenme
Oyların yeniden sayıldığı Kırklareli'nde son durum!389 izlenme
Kürsüye çıktığına pişman oldu: Kaç paraya sattın? Rezil, haramzade...40 izlenme
Ek MTV iptali için 3 farklı senaryo: Para iadesinde 6 Eylül detayı!57 izlenme
E-nabız ihalesi bakan yardımcısının oğluna!57 izlenme
HÜDA PAR Başkanı Hizbullah'tan hapis yatan partilisini savundu: "Zulme uğradı..."57 izlenme
Savcılığın İmamoğlu'nun görüntüsünü bile yasakladığı karar gençleri yeniden ayağa kaldırdı41 izlenme
Polisleri şehit eden IŞİD'li terör örgütü üyeliğinden beraat etmiş! Karar da dün tebliğ edilmiş
Canlı yayında kokain kullandığını itiraf etmiş evinden uyuşturucu çıkmıştı: Dilan Polat kardeşi Sıla Doğu'nun namaz kıldığı anları paylaştı
'Sağlık'ta gelinen son nokta! Para yok 112'ye kasko da yok!
EPDK'den 'sürpriz' adım: Akaryakıta indirim geliyor!