Askeri Hastanelerin yeniden açılması konusu yılan hikayesine döndü. Sağlık Bakanlığı’na devredilen hastaneler için yapılan ihalelerin iptal riski nedeniyle, bu konuda adım atılamadığı belirtiliyor. Askeri sağlık sistemi ise dünyada hayat kurtarıyor. İngiltere’deki askeri doktor ve sağlık personeli ulaşımı kısıtlı olan bir bölgedeki Hantavirüs vakasına paraşütle atlayıp müdahale ettiler.
HARP CERRAHİSİ YOK
CHP Genel Başkan Yardımcısı emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu da “Harp cerrahisi başta olmak üzere uzmanlık alanlarında birikim kaybı yaşandı. Bu sistemin yokluğu kriz ve savaş anında telafisi mümkün olmayan zafiyetler doğurur’’ dedi.
15 TEMMUZ’DA KAPATILDI
‘Askeri Hastaneler, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kapatıldı. 26 şehirdeki 32 askeri hastane Sağlık Bakanlığı’na devredilerek sivilleştirildi. Savaş cerrahisi uzmanı 2043 askeri doktordan büyük bölümü ya emekli oldu ya da özel hastanelere geçti. Özel ihtisas isteyen “Savaş Cerrahisi uzmanı” açığı doğdu. GATA’nın yeniden askeri hastane statüsünde açılması için çalışma başlatıldığı söylendi ancak bu gerçekleşmedi.

İngiliz askeri sağlıkçılarının akrobasiyi aratmayan kurtarma operasyonu göz doldurdu.
Milli Savunma eski Bakanı Hulusi Akar, 2022 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu konudaki talepleri ilettiğini çalışma başlatılacağını açıklamıştı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler geçen yıl çalışmalara hız verildiğini kaydetti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise “kapatılması stratejik bir hataydı açılması sevap olacak” yorumunu yaptı ama bir alınamadı.
Sözcü
Bilgisayar, telefon desteğinde kriz: Öğrenciler bu cevaplarla karşı karşıya kaldı43 izlenme
1 TL’lik sehpa için, kapıları kırdılar, birbirlerini ezdiler, diğer ürünleri yağmaladılar33 izlenme
AKP'li vekilden cemaat itirafı: Dindarlara baskı var denilerek...288 izlenme
Sen misin İmamoğlu'na beraat veren? HSK atamalarında bir sürgün daha ortaya çıktı20 izlenme
Yine sahnede! 2017 yılının fotoğraflarını paylaşan AKP'li vekile göre fiyatlar makul!41 izlenme
AKP üyesi kadın 'Kara lastikle geziyorum, 15 senedir evime kurban girmedi, bayram günleri ağlıyorum!'85 izlenme
AKP'den Cahit Özkan hakkında flaş karar: Görevden alındı!58 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 40.596 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 4.591.416'ya, can kaybı da 38.011’e yükseldi!110 izlenme
Seçil Erzan ile Bahar Candan koğuşta birbirine girdi! ‘Dolandırıcı’ kavgasını memurlar ayırdı
Kadınların videosunu çekerken yakalandı, özür diledi ama dayak yemekten kaçamadı!
Adil Öksüz'le 2 kez görüşen FETÖ zanlısı, Yargıtay Başkanı ile 93 kez görüşmüş!
AKP'liler İmamoğlu geldi diye Kadın Aktivite Merkezi'nin kepenklerini kapattı, İmamoğlu isyan etti! 'Bu talimatı veren akla yazık!'