Hükümet bu yıl asgari ücreti 2 bin 825 TL olarak açıkladı. Konya'nın Tuzlukçu Belediye Başkanı CHP'li Nurettin Akbuğa ise Asgari Geçim İndirimi hariç asgari ücrete yapılan 300 liralık zammı yaklaşık beşe katladı. Akbuğa, personelin maaşına 1675 lira zam yapıp ücretleri 4 bin 500 liraya çıkardı. Rekor zammın mimarı olan Akbuğa, şunları anlattı:

Tuzlukçu Belediye Başkanı CHP'li Nurettin Akbuğa, arkadaşımız Ali Ekber Ertürk'ün sorularını yanıtladı.
HAKLARINI VERDİM: Çalışanlarımın hak ettiği ücreti verdim. Bu ücret aslında yüksek değil, hükümetin açıkladığı asgari ücret açlık sınırı kadar düşük… Belediyemizde 48 personel var. Yarısı 4 bin 500 lira maaş alıyordu, diğer yarısı düşük maaş alıyordu. Oysa aynı işi yapıyorlar. Adaletsizliğe son vermek için bu kararı aldım. Bize külfeti de olmadı. Belediyenin bütçesini doğru kullanarak verilmiş bir ücrettir. Umarım tüm kamu personeli de eşit işe eşit ücret alır.
İSRAF YAPMAM, YAPTIRMAM: İlk maaşları ödedik ve sıkıntı çekmedik. Hayatımda hep tasarrufa önem verdim. İsraf yapmadım ve yaptırmadım. Bütçeyi çarçur etmem. Tasarruftan elde ettiğim geliri de personelime ücret, halkımıza da hizmet olarak veriyorum.

BAYRAM HAVASI: Sendika yöneticileri, ‘Başkanım 300 lira zam talep ediyoruz' dedi. Ben de, ‘300 lira işçinin neyine yetecek? Bu parayla ailesinin ihtiyaçlarını giderebilir mi? Ben en düşük maaşı 4 bin 500 liraya çıkarıyorum' dedim. İnanamadılar, ‘Başkan bizimle dalga geçiyor' dediler. Ama evrakları imzalayınca şoke oldular. O gün ilçemizde adeta bayram havası oldu. Ücretleri yükselen emekçimizin ertesi gün işe daha şevkle sarıldıklarını, mutlu olduklarını gördüm. Sosyal ve halkçı belediye olmanın gereğini yaptım. İlk tebriki de ailemden aldım. Çocuklarım, ‘Seninle gurur duyuyoruz baba' dedi. Ben de çok mutlu oldum.

Nurettin Akbuğa, üç dönemdir belediye başkanlığı yapıyor.
AKP'LİLER KIZDI: Bu karardan sonra çok sayıda tebrik mesajı aldık. AKP'liler de aradı ve ‘Başkan ne yaptın? Bu kadar yüksek zam verilir mi, bizi zora soktun' diye şakayla karışık sitemde bulundu. AKP'lilerden birine, ‘Ben 16 milyon lira harcayıp belediye binası, kendime lüks makam odası yaptırmıyorum, parayı israf etmiyorum. O parayı asgari ücretli personelime vermeyi tercih ettim' dedim.
HER SORUN ÇÖZÜLÜR: Bizim ilçemizin de sorunları var ama çalışınca hepsi çözülür. Önemli olan ülkemizin başı dik olsun. Ülkemizin en temel sorunu işsizlik ve ekonomi. Bunların çözümü de hak, hukuk, adaletten geçer. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı ortağı Genel Başkan Sayın Meral Akşener'in önerileri uygulanırsa Türkiye'deki bütün sorunlar çözülür.

Başkan Akbuğa'nın zammı işçileri de mutlu etti.
Üç dönemdir belediye başkanlığı yapan Nurettin Akbuğa, “Ben farklı bir başkan olarak çalışıyorum. Yolda giderken sağa sola atılmış hurda demir görsem, arabamın bagajına koyar biriktirir satarım, belediyeye gelir kaydederim” dedi.
GÜVENİM TAM: Geçenlerde Aydın'da bir mama fabrikasının önünden geçerken içeri girdim, kendimi tanıttım, ilçemizde sütü kesilen anneler olduğunu söyledim, destek istedim. Şimdi o fabrika bize her ay ücretsiz çocuk maması gönderiyor. Sütü kesilen anneler doktor raporu ile bize başvuruyor, hepsine ücretsiz mama veriyoruz. Bir dönem sonra Tuzlukçu'daki başarımızı gören birçok ilçemizde Millet İttifakı adaylarımızın kazanacağına güvenim tamdır.
https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasamhaberleri/asgariucretipatlatanbaskan4bin500lirayapti/
Bakan Koca açıkladı: 44.869 yeni vaka tespit edildi, 27.492 kişi sağlığına kavuşurken, 160 kişi hayatını kaybetti!35 izlenme
CHP'li Enis Berberoğlu'ndan 'adressiz açık mektup'159 izlenme
Hakan Fidan'a İsrail protestosu, 2 gözaltı! "Allah Aşkına bu ihaneti kesin, ticareti bitirin, limanlar Siyonizme kapatılsın. Kahrolsun sizin ticaretiniz"27 izlenme
Sezgin Baran Korkmaz masaj salonunda yakalanmış81 izlenme
Hazine garantili projeler halkın espri konusu oldu! "Müşteri garantili lokanta açalım"57 izlenme
Özgür Özel AKP'nin yaptığı 'gizli saklı İmralı ziyareti' teklifini ifşa etti6 izlenme
Mercedes çekilince İran kendi fabrikasını açtı!218 izlenme
Rutkay Aziz: Asla aynı gemide değilim, olmam da259 izlenme