Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2023 yılına ilişkin “İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla” raporuna göre Artvin, bir önceki yıla kıyasla GSYH'si en az artan kent oldu. Artvin halkı, yaşanan durumu şu şekilde değerlendirdi:
İsrafil Subaşı: “Fakir olmamız doğrudur. Sayın Cumhurbaşkanım, Artvin’deki halkın durumunu izlemiyor musunuz? Buraya gelip bizim halimizi gören kimse yok, kimse bizim durumumuzu anlamıyor. Bakın, ayağımdaki ayakkabıya, üzerimdeki elbiseye bakın. Ben kendimden utanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanım, yaradanı severseniz bize yardım edin. Sadece bana değil, etrafımdakilere bakın hepsi aynı durumda. Artvin’e gelip bir görsün, bizleri ve burada neler olup bittiğine baksın. Yalvarıyoruz, bizi duysun."
Necat Akbulut: "Benden neyin tasarrufunu bekliyorsunuz? Elimi cebime atıyorum, cebimin astarı elime geliyor. Asgari ücrete zam yapılacakmış diyorlar. Ama ne bakan ne de milletvekilleri gelip konuşabiliyor. Benim durumumda olan vatandaşın cebinden hiçbir şey çıkmaz, cebime el atıyorum ama sadece astar elime geliyor. Önce ‘hak, hukuk, adalet’ diyen bir yönetim olması lazım. Adalet olmayan yerde ahlak da olmaz. Buradan öteye Batum var, başka bir geçiş yok. Buradan öteye bir sınır var, transit yol yok, sanayi yok, kalkınma yok, fabrikamız yok. Tarım dersen, herkes sırtından çalışıp geçiniyor.”
Rahim Aksoy: "Eve 20 bin lira verirsen, çocuğuna neyini vereceksin? Boş konuşuyoruz, Allahtan başka kimsemiz yok. Buraya yardım yapan yok, dinleyen de yok. Bir adam çocuğuna 50 lira veremiyor ama ne yazık ki bu durumdan kimse bahsetmiyor. Artvin’de ev kirası 20 bin lira. Adam kirayı mı verecek, çocuğunu mu okutacak? Kendin mi yiyecek? Bir döner yesen 200 lira. Ev kirası 20 bin lira, nasıl geçineceksin? 20 bin lira kira verdikten sonra ne yiyeceksin, çocuklara ne vereceksin? İki kilo mandalina aldım, 200 lira verdim. Söyleyeceklerim bu kadar. Başka bir şey demiyorum."
halktv.com.tr
Minguzzi davasında gerekçeli karar açıklandı
AKP'de istifalar devam ediyor: Bir istifa daha!
Türkiye’nin insan hakları notu ‘sıfır’
Timur Cihantimur için istenen ceza belli oldu
Omerta yasası devreye mi girdi? Olcay Kılavuz 'ben kimseye röportaj vermedim' dedi
'Camileri ahır yaptı' diyenler utanır mı acaba? Atatürk'ün camiye çevirdiği onlarca kiliseden birisi olan Niğde Fertek Kilise Camii
Bilim Kurulu Üyesi’nden ikinci dalga açıklaması!
Kanal İstanbul’a ‘sıfır’ merayı imara açtılar!
Akar, ABD’li gaziden sonra Akıncılar etkinliğine gitti
Saraçhane eylemlerinde tutuklanan 14 gencin tahliyenden sonra aileleri ve arkadaşlarıyla yaşadığı sevinç kameralara böyle yansıdı
Çiftçinin şirketi kan kaybederken… Başkanın oğluna ait firma İsrail sayesinde büyüdü!
Gizli Atatürk Havalimanı ihalesinin sonucu açıklandı!
Çocuklara tecavüz videoları sosyal medyada dolaşan Afgan mafya lideri Allah Gul Mujahid Türkiye’ye geldi!
Süreç rafa mı kalkıyor dedirten adımlar art arda geldi! Önce Van kayyumu ardından Mardin kararı