İstanbul Kadıköy’de 24 Ocak’ta kaykay malzemesi almak için gittiği pazar yerinde akranları tarafından bıçaklanarak öldürülen 14 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi davasında mahkemenin gerekçeli kararı açıklandı.
İstanbul Anadolu 3. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, 6’ncı duruşmada verdiği hükmün gerekçesini yayımladı. Mahkeme, haksız tahrik indirimi uygulanmadan 24 yıl hapis cezası verilen iki suça sürüklenen çocuk (SSÇ) dışındaki iki sanık hakkında beraat kararını ayrıntılı biçimde gerekçelendirdi.
Gerekçeli kararda, beraat eden iki SSÇ’nin, cinayet suçundan cezalandırılan diğer iki SSÇ ile arkadaş olduklarının ve olay günü pazar yerine yakın zaman dilimlerinde birlikte gittiklerinin tespit edildiği belirtildi.
Sanıkların pazar yerinde birlikte dolaştıkları ve olaydan kısa süre sonra metrobüs durağında birlikte görüntülendikleri aktarıldı. Ancak dijital materyaller, HTS kayıtları, kamera görüntüleri, tanık beyanları ve savunmaların bir bütün olarak değerlendirilmesi sonucu “öldürme eyleminde aktif bir rolleri olduğuna dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği” kanaatine varıldığı kaydedildi.
Mahkeme, sanıkların Türk Ceza Kanunu’nun 39. maddesi kapsamında değerlendirilebilecek “suç işlemeye teşvik”, “araç sağlama”, “icrayı kolaylaştırma” veya “suç sonrası yardımda bulunma” gibi fiilleri işlediklerine dair herhangi bir delil bulunmadığını belirtti.
Bu nedenle iki sanığın cezalandırılmasına yer olmadığına hükmeden mahkeme, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 223/2e maddesi uyarınca her iki sanığın da ayrı ayrı beraatine karar verdi.
Mahkeme heyeti, gerekçesinde şu ifadelere yer verdi:
“SSÇ A. ve SSÇ M.’nin, cezalandırılmalarına karar verilen diğer SSÇ’lerle arkadaş oldukları, olay günü birlikte pazar yerine gittikleri, olaydan sonra metrobüs durağında birlikte görüntülendikleri sabit olmakla birlikte, sanıklardan ele geçirilen dijital materyaller, HTS kayıtları, telefon içerikleri, kamera görüntüleri, tanık anlatımları ve savunmalar birlikte değerlendirildiğinde, öldürme eyleminde aktif rolleri olduğuna dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilememiştir.”
Ramazan'da 3 katı pahalıya yiyeceksiniz! 39 ürünün 32'sine zam geldi30 izlenme
Avukat Ece Güner’den ikinci mektup: "Ahbap yöneticileri ev hapsindeyken ben tutukluyum"24 izlenme
‘Nas’ rafa kalktı! Merkez Bankası faiz arttırdı58 izlenme
Bugün 17 Aralık! İşte AKP’li eski Bakan’ın aldığı rüşvetlerin tam listesi!6426 izlenme
Ara Güler hayatını kaybetti89 izlenme
İran İsrail'e füze saldırısı başlattı! Demir kubbe arızalandı75 izlenme
Önder'in kızından emekli albaya 'Cehennemde cayır cayır yanacaksınız' çıkışı!50 izlenme
Taht kavgası Menzil tarikatını ikiye böldü “Hiç bir bağımız kalmamıştır”68 izlenme