AKP'li Keçiören Belediyesi, 2014 yılında tam teşekküllü arama kurtarma aracı yaptı. Her türlü afet şartlarına uygun olarak tasarlanan aracın içinde kurtarma malzemelerinden kesici aletlere, gaz maskelerinden hava kompresörüne kadar her türlü araç gereç bulunuyordu. Aradan 9 yıl geçti, büyük bir törenle tanıtılan arama kurtarma tırı Belediyenin garajında görüntülendi. Lastikleri sökülen tır, çürümeye terk edildi.
DİNLENME ODASI BİLE VAR
Keçiören Belediyesi, depremden trafik kazalarına kadar her türlü afet şartlarında vatandaşların yanında olabilmek için arama kurtarma aracı yaptırdı. 12 kişilik kurtarma timini taşıyan AKUT aracı iki ayrı kısımdan oluşuyor. Aracın bir bölümünde aramakurtarma malzemeleri yer alırken, diğerinde ise aramakurtarma timine ayrılan dinlenme odası bulunuyor.

YATAK, DUŞAKABİN, KLİMA…
Aramakurtarma malzemeleri içinde şişme yastıktan kesici aletlere, gaz maskelerinden hava kompresörüne kadar gerekli her türlü araçgereç yer alıyor. Araçta bulunan ve içinde ilkyardım malzemelerinin olduğu acil yardım çantaları da, aramakurtarma timinin ani müdahale yapmasına imkan tanıyor. Araçtaki dinlenme odasında ise 4 adet tek kişilik yatak, duşakabin, alafranga tuvalet, lavabo ve klima yer alıyor. Termostat sayesinde aracın içinde sıcak su kullanma olanağı da bulunuyor.
Afet müdahalesi sırasında zaman kaybını önlemek amacıyla AKUT aracı, aramakurtarma malzemeleri hem içerden hem de dışarıdan alınabilecek şekilde dizayn edildi. Afet şartlarını göz önüne alan belediye, araca iki tonluk su deposu da yerleştirdi.

Elektriğin kesik olduğu afet bölgelerinde aydınlatmayı sağlayacak seyyar lambalar aracın dört bir tarafına konumlandırıldı. AKUT aracında yer alan iki jeneratörden birisi aydınlatma, diğeri ise aletlerin kullanımı için enerji sağlıyor. Dönemin AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Ak, hazırlanan TIR’ı “Hiç istemesek de afetler yaşamın bir parçası ve böyle zor zamanlarda vatandaşımızın yanında olmak istiyoruz. Vatandaşlarımıza afet ortamında yardımcı ve destek olmak, kazaya uğrayan ve kaybolan kişilere en kısa sürede ulaşabilmek amacıyla böyle bir AKUT aracı yapmaya karar verdik ve Keçiörenlilerin hizmetine sunduk” demişti.
ÇÜRÜYOR, İÇİM ACIYOR
Belediyenin garajında çürüyen AKUT TIR’ı için emek veren eski yöneticilerden bir isim “12 kişilik gönüllü bir ekip de kurmuştuk. Ülkemizin karşı karşıya kaldığı asrın afetinde gözlerim çok aradı bu aracı ve ekibi. Tam da bu günler içindi. Ancak o halini görünce içim acıyor” diyerek tepkisini dile getirdi.
Sözcü
Diyanet'ten 2021 yılı takvimleri için rekor harcama!103 izlenme
Mutfak tüpüne dev zam!45 izlenme
Bahçeli'den 17-25 Aralık çıkışı! 'Kumpası gündemimizden çıkarmamız mümkün değil'38 izlenme
‘Şehidin evinin yolunu yapmadı, 7.5 milyon liralık makam otosu aldı’32 izlenme
İran'ın ateşkesten hemen önce füzeyle vurduğu İsrail'in güneyinde bulunan Berşeva şehrindeki 3 kişinin öldüğü binanın hali25 izlenme
Son ankette Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı darma duman etti!88 izlenme
Eski emniyet müdüründen sert sözler! 'Ülkede mafya varsa ya siz buna ortaksınız ya da acemisiniz'199 izlenme
O ülkenin bütçe açığını Türk halkı kapatacak21 izlenme
AKP'nin 'Yeliz'i Ahmet Hamdi Çamlı kongrede konuştu, hiç kimse birşey anlamadı, sosyal medyanın diline düştü!
LPG’ye bir zam daha!
Papa, Hristiyanları birleştiren ayin için neden İznik'e geliyor?
Mansur Yavaş, AKP adayının “ABB battı” iddiasına uluslararası raporla yanıt verdi! “Önce kendi belediyelerine bakacaklar”