Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, kamu harcamalarının kontrol altına alınması için çıkardığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi, millet bahçelerine yapılan harcamalarla adeta rafa kalktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Yatıp yuvarlanırsınız” diyerek övdüğü millet bahçelerine 15 Mayıs ile 21 Eylül arasında tam 622,8 milyon TL harcandı.
Tasarruf Tedbirleri Genelgesi, Cumhurbaşkanlığı’nın imzasıyla 17 Mayıs 2024’te yürürlüğe girdi. Genelgede, kamu harcamalarının rasyonelleştirileceği belirtilirken, Bakan Şimşek’in imzasını taşıyan genelge kamu kurumlarının yüksek harcamaları karşısında etkisiz kaldı. Genelgenin yürürlüğe girdiği tarihten bu yana, millet bahçelerine aktarılan bütçe 600 milyon TL’yi aşarak dikkat çekti.
15 Mayıs21 Eylül tarihleri arasında 127 günlük sürede millet bahçelerine yapılan toplam harcama 622 milyon 894 bin 144 TL olarak kayıtlara geçti. Bu dönemde kamu kurumları yedi millet bahçesi ihalesi gerçekleştirdi. En büyük harcama ise Rize Millet Bahçesi için yapıldı. Rize’de yapımına devam edilen millet bahçesi için sosyal donatılar, altyapı ve çevre düzenlemesi dahil olmak üzere 423 milyon 600 bin TL harcandı.
Millet bahçelerine yapılan harcamalar içinde en yüksek ikinci kalem ise İstanbul Fatih’teki millet bahçesi oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “Kara Surları Üçüncü Etap Millet Bahçesi ve Sosyal Donatılar İnşaatları” adıyla istisna kapsamında yürütülen proje için 167 milyon 234 bin TL harcandığı belirlendi.
Tasarruf tedbirlerinin konuşulduğu bir dönemde, millet bahçelerine yapılan bu yüksek harcamalar, genelgenin pratikte ne kadar uygulandığı sorusunu gündeme getiriyor.
Sözcü
Şevki Yılmaz, Atatürk’e hakaret ve beddua etti: Orhan Osmanoğlu ve Halil Konakcı 'Amin' dedi!32 izlenme
Meclis’te Atatürk büstü tartışması!148 izlenme
Her akşam alkışlanan sağlıkçıların öğle yemeği: Domates, salatalık, beyaz peynir…156 izlenme
Canan Kaftancıoğlu’na 9 yıl 8 ay hapis cezası!111 izlenme
Türkiye'yi ayağa kaldıran Meclis bahçesindeki mangal partisinin düzenleyicisi konuştu: İşte AKP'li o kadın vekil27 izlenme
Hayvancılık bitirildi ithalat başladı: Et ve Süt Kurumu sığır eti ithal edecek26 izlenme
Devletin kasasındaki açık iki kattan fazla büyüdü!30 izlenme
Zarrab anketi: Dava AKP’ye ne kaybettirdi?1288 izlenme
İmamoğlu: "Kilit taşı çekildi, telaşla saldırıyorlar"
Sağlık Bakanlığı corona verilerini açıkladı: Vaka sayısı 315.845’e, can kaybı da 8.062’ye yükseldi!
MEB’den illere okullarla ilgili yazı! Dikkat çeken detay
FETÖ Nasıl Bu Kadar Güçlendi ? AKP'li Burhan Kuzu farkında olmadan her şeyi itiraf etti !